Besna izpoved: "Moj mož se neprestano norčuje iz mene, saj sem med rojevanjem ..."

Besna izpoved: "Moj mož se neprestano norčuje iz mene, saj sem med rojevanjem ..." (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2023

No, tole je zelo nesramno, se strinjate?

Saj veste, tudi sami ste že slišali zgodbe o tem, da se med porodom veliko žensk zaradi pritiska 'pokaka', kar ni popolnoma nič sramotnega, ampak je kvečjemu čisto človeško.

No, z nami pa se ne bi strinjal mož neke Američanke, ki ne more in ne more pozabiti, da se je prav to med porodom zgodilo tudi njegovi ženi. Šel je celo tako daleč, da se iz nje neprestano norčuje in ona ne ve več, kako mu naj dopove, da mora s takšnim obnašanjem odnehati.

Poglejte, kako je situacijo opisala na priljubljenem forumu Reddit, v nadaljevanju:

"Pred tedni sem rodila zdravo hčerkico, moja izkušnja poroda pa je bila precej travmatična. Ker je bila moja prva, nisem vedela, kaj sploh lahko pričakujem.  Ko se je porod začel, sem se počutila grozno, tako hudih bolečin po več ur skupaj še v življenju nisem doživela.

Z mano sta bila moja mama in moj mož, za njuno prisotnost pa sem jima bila hvaležna vse do trenutka, ko sem se v porodni sobi pokakala. Oh, sramota, sem si mislila že takrat. Res me je bilo sram in počutila sem se zelo slabo. Priznam, da nisem pričakovala, da se to sploh lahko zgodi. Zdravniki in sestre so bili glede tega popolnoma sproščeni, ni se jim zdelo nič takega, moj mož pa iz tega še danes dela veliko dramo. Neprestano se norčuje iz mene in se mi smeji. 

Šel je celo tako daleč, da je povedal celi svoji družini. Na moje veliko presenečenje se niso (z njimi imam drugače super odnos) pretirano odzvali na te njegove smešnice, niti se jim ni zdelo smešno. Moja tašča mu je celo malce grdo zabičala, da je to nekaj povsem normalnega. A on se ni dal.

Ko smo odpirali darila, se je neprestano drl, da bi mi moral podariti plenice in se sam sebi smejal. Ponavljam, smešno je bilo samo njemu.

Z njegovimi starši smo potem čez en teden skupaj praznovali tudi silvestrovo. No, in takrat je počilo. Ko sem se opravičila, da moram na stranišče, je na hitro pripomnil: "Oh ja, kar hitro idi, ker ne želimo nobenih takšnih nesreč, kakršno smo imeli v bolnišnici, če veš kaj mislim?" Na to pripombo so se zasmejali vsi njegovi, ker mu je končno uspelo, je bil nase zelo ponosen, sama pa sem znorela.

Bila sem tako jezna in osramočena, dobesedno sem izgubila živce in zavpila nanj na vso moč.

Označila sem ga za okrutnega neobčutljivega kretena, ga obsodila, da izrablja mojo težko izkušnjo, ki je mimogrede pomenila rojstvo njegovega prvega otroka, za krute šale in me ponižuje pred vsemi.

Bil je šokiran, strmel je nazaj vame in ni rekel niti besede. Vse je utihnilo in odhitela sem v kopalnico, iz katere se nisem prikazala, dokler nisva odšla. V avtu mi je rekel, da sem naredila strašansko napako, ker sem se z njim pogovarjala tako pred njegovo družino. Očital mi je, da ne razumem šale, moje besede o tem, kako sem mu stokrat rekla, da naj neha, pa je dobesedno preslišal.

Prepirala sva se tudi po prihodu domov in on je ves čas govoril, da sem ga med slavnostnim večerom ponižala pred njegovo družino s tem, da sem bil malenkostna. Sama sem zaradi njegove reakcije nanj še bolj jezna, nekatere prijateljice pa trdijo, da ima mož prav.

Kaj naj naredim?"

Kaj bi ji svetovali? Naš nasvet bi bil, da si naj najde novega moža in nove prijateljice.

Fotografije: Profimedia
Članek je bil predhodno objavljen na Cosmopolitan.si

Preberi še: To je 10 najbolj zdravih živil za SRCE

Pripročamo tudi: Moški so opisali točen trenutek, v katerem so se njihova čustva do partnerice ohladila