Kako zapeljevati s trezno glavo

Kako zapeljevati s trezno glavo (foto: Profimedia) Profimedia
1. 4. 2017

Pristopiti do osebe, ki vam je všeč, ni vedno lahko. Kaj reči, katere gibe uporabiti in kakšno pijačo izbrati? Marsikdo najraje poseže po alkoholu, saj sprosti misli in daje občutek, da lahko osvojimo svet. Preberite 4 nasvete, s katerimi boste lahko zapeljevali tudi ob jagodnem soku. 

1. Zapomnite si, kako čudovita oseba ste

Ko želite postati nekomu všeč, je bistvo vsega pokazati, da imate vse, kar drugi iščejo. Tu pa nastopi problem, saj se veliko ljudi ne vidi v dobri luči. To lahko rešite z dnevnikom, v katerega si zapisujete vse razloge, zaradi katerih ste čudoviti. Prelistajte ga pred naslednjo zabavo ali srečanjem s simpatijo in se skozi vrata odpravite pokončno ter sproščeno. Da se boste bolje spoznali, na drugo stran zapišete tudi lastnosti, zaradi katerih niste tako popolni. To vas bo motiviralo k spremembam in spoznanju, da smo vsi samo ljudje.

2. Meditirajte

Meditacija vas lahko pripravi na veliko situacij, tudi na zmenek. Z njo preženete živčnost, odlična je tudi, če že vnaprej veste, da vas lahko premami alkohol, saj vam da tisti občutek sproščenosti in varnosti. Vaje ne potrebujejo biti posebej zapletene. Lahko se le ob sveči osredotočite na dihanje in pomislite na vse, kar vas dela edinstvene.

3. Ne obžalujte trezne glave

Morda zna biti čudno, da edini pijete brezalkoholno pijačo, medtem ko so ostali že pri tretjem kozarcu viskija. Vendar pijača ni osrednji del zabave. Osebi, ki ji boste všeč, se ne bo zdelo pomembno, da pijete brezalkoholni koktejl. Če se zaradi opitosti začne vesti malce čudno in smešno, je ne obsojajte. Le pomislite, da boste sami ostali prisebni in se ne boste smešili kot pijani prijatelji. Za piko na i vas zjutraj ne bosta pričakala glavobol in občutek, da vas je pravkar povozil avto.

4. Zadržujte se v bližini treznih ljudi

Flirtati z opito osebo je težko, še posebej, če zaradi zapletanja jezika ne razumete dobro, o čem vam pripoveduje. Pa vendar, kadar se ne boste prepuščali alkoholu, boste uvideli tudi, koliko lepega se lahko razvije iz pogovora s treznim človekom. Čakajo vas nove avanture.

Preberite tudi: