Kaj pomenijo sanje o seksu z nekom, ki ni vaš partner?

Kaj pomenijo sanje o seksu z nekom, ki ni vaš partner? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
8. 6. 2013

Človeški seksualni nagon je izjemno močan in včasih se mu ne moremo izogniti niti med spanjem.

Sanje o seksu z nekom, ki ni vaš partner, so lahko zelo pogoste, a še ne pomenijo, da je z vajinim odnosom nekaj narobe.

Strokovnjaki trdijo, da je namen takšnih sanj, da bi vam na zdrav način omogočili izpolnitev vaših fantazij. Delitev svojih sanj s partnerjem vama lahko pomaga k bolj iskrenemu odnosu in polnejšemu seksualnemu življenju.

Kaj pomenijo sanje o seksu?

Sanjanje o seksu z drugimi torej še ne pomenijo nezadovoljstva s partnerjem, je pa res, da se seksualne frustracije včasih odražajo tudi preko sanj.

  • Če že dolgo časa niste seksali, vaša podzavest skuša nadoknaditi zamujeno preko sanj.
  • Prav tako so lahko sanje rezultat dolgočasnega seksa, ki vas ne zadovolji.
  • Če sanjate, da vaš partner seksa z nekom drugim, obstaja možnost, da ste podzavestno začutili znake nezvestobe.
  • Kljub temu je veliko bolj verjetno, da vas partner enostavno zanemarja. Morda predolgo preživi v službi, se preveč ukvarja s hobiji ali pa vas ne posluša.
  • Pogoste so tudi sanje o seksu z bivšimi, ki pa ne pomenijo, da se želimo vrniti k njim in da ste nezadovoljni v trenutnem razmerju. Vaša podzavest verjetno brska po starih izkušnjah in vzorcih, da bi se iz njih nekaj naučili in izboljšali sedanjega in morebitna bodoča razmerja.

Kaj pa pomeni, če sanjate o ...

... seksu z bivšim ali bivšo?

Strokovnjaki menijo, da so to sanje o spolnosti in razmerjih, ne glede na to, kdo v njih nastopa. Prav tako menijo, da lahko prav te sanje pomagajo poiskati odgovor na vprašanja, ki se nam pletejo po glavi, ko je na površju novo razmerje.

... seksu s šefom ali sodelavcem?

Strokovnjaki pravijo, da gre le za željo po seksualnih dogodivščinah. Ali pa, preprosto, prek sanj izkazujete naklonjenost do teh oseb, ker občudujete njihovo osebnost.

... seksu s slavno osebnostjo?

Slavne osebnosti navadno predstavljajo le sliko vašega idealnega ljubimca oziroma ljubimke. Utelešajo torej to, kar si vi želite videti pri svojemu partnerju. Druga razlaga: takšne sanje lahko predstavljajo tudi pričakovanja in želje, ki jih ne upate deliti z drugimi, temveč o njih le 'sanjate'.

... seksu z več partnerji?

Sanje pravzaprav niso povezane s seksom samim, temveč kažejo na to, da v življenju potrebujete več podpore. Najprej pa morate razčistiti pri sebi in postaviti lastne prioritete.

A to je seveda le nekaj razlag. Na koncu sami najbolje veste, kaj se dogaja v vašem življenju.

Preverite še, kaj o moškem pove njegov prvi jutranji ritual.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri