"Medtem ko sem splavila, je moj fant načrtoval poroko z drugo žensko" (osebna izpoved)

"Medtem ko sem splavila, je moj fant načrtoval poroko z drugo žensko" (osebna izpoved) (foto: profimedia) profimedia
16. 11. 2022

"V razmerju sva bila kakšnih 5 mesecev, ko sem že čutila, da sem nekaj samoumevnega - ni mi pomagal plačevati računov, ni ponudil pomoči z opravili, ali kako drugače pokazal, da mu je mar."

"Spoznala sem ga v neki trgovinici, kjer sem kupovala hrano in mi je zmanjkalo drobiža. Rekel je, da mi bo kupil stvari, če lahko v zameno dobi mojo številko. Meni se je zdelo prikupno in bila sem vesela, da me je nekdo ogovoril v resničnem življenju, ne le preko aplikacije. Dala sem mu številko. 

Ni čakal več dni, ampak mi je že čez nekaj ur poslal sporočilo. Izkazalo se je, da je gradbenik in da v mestu ne pozna nikogar. Ko sem povedala, da se ukvarjam z modo, je začel iskati primerno lokacijo, kamor bi me peljal na prvi zmenek. Bila sem vznemirjena, name je naredil velik vtis. 

Privoščila sem si urejanje pričeske pri frizerju in novo obleko za prvi zmenek. Precej hitro na zmenku mi je povedal, da me ne želi prestrašiti, vendar je med nama začutil trdno vez. Pohvalil je mojo izbiro obleke in vedenje ...

Ko gledam nazaj, vidim veliko rdečih zastavic - preveč komplimentov naenkrat, ta navidezna vez med nama in hitrost, s katero je napredovala najina zveza. 

Takrat me je privlačil - ta ločen moški, ki obožuje svojega sina in se trudi za njegovo lepo prihodnost. Rekel je tudi, da mu družina ni dovolila iti v umetniško šolo, čeprav je kot najstnik osvojil neke nagrade. Mislila sem, da se tukaj lahko izkažem in mu dam spodbudo, ki jo potrebuje, da uresniči svoje sanje. 

V naslednjih tednih me je očaral z veliko darilci in dogodki, na katere me je peljal. Nekje v ozadju mi je glasek rekel: kadar je predobro, da bi bilo res, potem verjetno ni ... A bila sem cinična celo življenje, zato sem tokrat hotela verjeti v svojo pravljico. 

Čez kakšna dva meseca je že živel pri meni - njegovo stanovanje naj bi bilo v precej slabem stanju in manj primerno za njegovega sina, zato je bila odločitev preprosta. V razmerju sva bila kakšnih 5 mesecev, ko sem že čutila, da sem nekaj samoumevnega - ni mi pomagal plačevati računov, ni ponudil pomoči z opravili, ali kako drugače pokazal, da mu je mar. 

Tudi varstvo njegovega sina je jemal samoumevno, kot da sem varuška. 

Njegov sin je pričel z nama ostajati vsak drugi vikend in oboževala sem tega otroka, ne pa tudi vzgoje njegovega očeta. Nikoli mu ni bral zgodb za lahko noč ali ga spravil v posteljo. To sem počela jaz in če sem z otrokom preživela preveč časa, se je pritoževal, da imava midva premalo skupnega časa (moj partner in jaz). 

Zato je vedno več časa preživel na telefonu, še posebej na Instagramu. Počutila sem se, kot da je moje stanovanje neka brezplačna oaza, kjer mu ni potrebno nič postoriti. Čez čas sem postala jezna in pogledala, komu sledi na Instagramu.

Našla sem same manekenke in oboževalke mode, eno ime pa je spodbudilo moj spomin: nekajkrat je omenil, da ji je njen brat ponudil neko delo. 

Na vseh fotografijah je bila v spodnjem perilu, pod fotografijami pa so bili njegovi komentarji s srčki in komplimenti o tem, kako čudovito izgleda. Naredila sem posnetek zaslona, mu poslala fotografijo in napisala, da se počutim prizadeto in naj s tem preneha. V opravičilo je izjavil, da to počne le zato, da bo imel spet delo - torej za naju. Oklical me je za paranoično. 

Zahtevala sem, da se odseli, vendar je zavrnil in ni upošteval moje zahteve.  Nisem vedela kaj naj storim, potem pa sem se začela počutiti izredno slabo. Naredila sem nosečniški test, ki je bil pozitiven. 

Globoko v sebi nisem hotela imeti njegovega otroka, hotela pa sem biti mati. 

Nisem bila več zaljubljena vanj, zato sem začela kovati načrt, kako ga bom zapustila. Vsaj dober oče bo, sem pomislila, ko sem opazovala, kako prijazen je do sina. 

Odločila sem se, da mu povem, vendar je že našel test v smeteh in postal jezen. Ko se je pomiril, je bil vesel za dojenčka. A ko sem imela prvi pregled, je bil prezaposlen, da bi šel z mano. 

Pregled je bil grozljiv. Pokazal je, da sem splavila, vendar sem potrebovala operacijo, pri kateri bodo iz mene odstranili vse delce, ki so še ostali. 

Bila sem v šoku. Ponoči sem ostala v bolnišnici in prišel je na obisk. Bil je prijazen, prinesel je mojo najljubšo hrano in njegova družina mi je poslala prijazno sporočilce, da so tu zame in naj hitro okrevam. Spet sem imela upanje v naju. A to se je spremenilo že naslednji dan ...

Prosil me je, naj pazim na njegovega sina, saj ima nekaj zares nujnega. Moj šesti čut mi je pravil, da ne govori resnice, vendar sem to storila. Ko sem hodila okrog otroškega igrišča, obdana z mladimi mamicami, sem planila v jok. Začela sem se spraševati, zakaj vse skupaj sploh prenašam. Spomnila sem se na vse, ki me imajo radi in so mi večkrat rekli, da me čaka kaj boljšega od njega. 

To me je privedlo do tega, da sem ga ponovno prosila, naj se izseli. Hudo sva se skregala in po kakšnih treh tednih se je končno izselil. 

Blokirala sem ga na vseh družbenih omrežjih, čez leto dni pa sem vseeno preverila njegov profil na Instagramu. Videla sem, da je objavil slike s poroke in pripisal, da je to ljubezen njegovega življenja. Malo sem pobrskala po profilu in ugotovila, da je bil z njo istočasno, ko sva bila skupaj in je živel pri meni. Tudi takrat, ko sem bila noseča. Skupaj sta preživela celo njegov rojstni dan. 

Nekaj dni po mojem splavu je začela ona objavljati novico o tem, da je začela delati za neko modno agencijo. Naredila sta selfi - ona v spodnjem perilu, on z izbuljenimi očmi. Takrat sem se počutila izredno srečno, da nisem obtičala s tem lažnivcem. 

Ko sem ga čez nekaj časa srečala na vlaku med potovanjem s prijateljicami, sem mislila, da bom čutila jezo ali kaj podobnega. Najina pogleda sta se srečala. Obstala sva v tišini. Nisem izrekla niti besedice. Nisem dala nikakršnega odziva. 

Pogledal je stran, vzel svoj kovček in zapustil vlak. Sam. 

Kasneje sem ugotovila, da se mi smili. Sama ima prijatelje, službo, do ljudi imam spoštovanje in jim izkazujem ljubezen. On je osamljen in brez vsega, kar imam jaz. 

Še vedno sem samska in imam upranje. Vendar ne verjamem v pravljice. Moje oči so odprte in čakam nekoga, ki bo poleg vsega prijazen. Od tistega splava ne morem imeti otrok in to me boli veliko bolj kot neki moški, ki mi je nekoč strl srce."

Vir: Metro.co.uk