10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Najdite optimista v sebi

Najdite optimista v sebi (foto: profimedia) profimedia
26. 6. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Čisto zares zadnje mesece med ljudmi ni več čutiti optimizma. Celo med tistimi, ki še vedno živijo dobro, imajo službo, solidno plačo in urejeno življenje, v pogovoru skoraj ni zaznati posebne radosti, zlasti če pogovor nanese na krizo, politiko in prihodnost. Ljudje so se navadili na jamranje, vsak ima občutek, da v 'teh časih' sploh ne sme več reči, da se ima v redu.

A vseeno si postavljamo vprašanje, kako ljudje vendar hitro dovolimo, da nas okolica prisili v pesimistično razpoloženje.

Ali se moramo res začeti odpovedovati vsem lepim stvarem in imeti ob vsakem 'sladkorčku', ki si ga privoščimo, slabo vest. Ali je res treba ves čas ponavljati, kako je vse slabo na tem svetu in da trenutno nihče ne vidi svetle prihodnosti? Ali nam je v resnici tako hudo?

No, mi smo se odločili, da se ne bomo pustili toku, da nas odnese v slabo razpoloženje, vsesplošni pesimizem in črnogledost. Zakaj bi vsi jamrali, če jamranje nič ne pomaga? Gremo iskat dobro voljo in ljudem na obraz privabljati nasmeh!

Podarite kompliment

Vsi radi sprejemamo komplimente. Namesto da zdaj ljudi sprašujete, kako jim gre glede na situacijo, začnite pogovor že bolj optimistično: "Oh, videti ste krasno, morate biti pa zadovoljen človek." Kdo vam lahko na tak kompliment odgovori kaj negativnega? Zagotovo nihče ne bo začel takoj stokati, kako je vse slabo.

Migajte!

Če boste migali, se boste dobro počutili, in če se boste dobro počutili v svojo koži, boste okoli sebe sejali optimizem. Človek v dobri telesni formi ima v odlični pripravljenosti tudi svoje možgane, ki mu ne bodo zahajali na stranpota pesimizma in depresije. Pojdite na svež zrak, v naravo – tam boste začutili širino, veličino življenja, med štirimi stenami je vse bolj tesnobno in majhno. In da bo vse skupaj še bolje, jejte zdravo hrano in pijte veliko vode.

Berite in glejte lepe zgodbe

Zakaj bi se šli v kino mučit? Pustite temačne in težke filme za druge čase. Poglejte kakšen optimističen in lep film, ki vas bo razvedril in vas navdal z upanjem. Še boljša od filma je knjiga. Naj vas zgodba zapelje, pojdite v zgodovino, poglejte v prihodnost, nikar se ne utapljajte v sedanjosti. Preskočite članke o recesiji in slabih napovedih, tako ali tako so se mediji odločili, da nekaj let ne bodo pod svoje okrilje vzeli nobene dobre zgodbe.

 

Besedilo: Katja Cmok

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri