Pomembne lekcije, ki jih ponuja propadlo razmerje

Pomembne lekcije, ki jih ponuja propadlo razmerje (foto: profimedia) profimedia
6. 4. 2018

Po koncu razmerja na vse skupaj težko gledamo kot na dobro šolo, ki nam jo ponuja življenje. Vseeno pa ne spreglejte teh lekcij, ki vam bodo dobro služile pri iskanju nove ljubezni.

Poslušajte svoj želodec

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste v želodcu čutili, da se nekaj ne bo dobro izšlo. Seveda se vedno ne morete zanesti na to in morate presojati tudi razumsko, a včasih vas podzavest, želodec ali notranji čut (kakorkoli želite temu reči) opozori, da je v razmerju nekaj narobe. Naslednjič takšnega občutka ne spreglejte in bodite pozorni na morebitne znake, ki nakazujejo težave. Prej boste lahko posredovali in morda celo rešili zvezo.

Vredni ste pozornosti in lepih trenutkov

Ne trpite poniževanja, ukazovanja in podobnega obnašanja. Če partner do vas ni spoštljiv in pozoren, resno razmislite o prekinitvi razmerja. Ste čudovita oseba, ki si zasluži nekoga, ki bo zares prisluhnil in razumel. Ne izgubljajte časa z nekom, ki vas ne osrečuje. Vsak ima svoj prostor pod soncem in vaš očitno ni ob tej osebi. V prihodnje pri izbiri partnerja glejte tudi na to, kako se v njegovi družbi počutite. Nikakor pa ne ostanite z njim/njo samo zato, ker ste se navadili.

Ne spreminjajte se in ne zapostavite svojih potreb

V trdni zvezi se morata partnerja prilagoditi drug drugemu, vendar to ne pomeni, da spremenita svojo osebnost in zapostavita potrebe, da bi ustregla drug drugemu. Ljubeč partner spodbuja drugo polovico na poti, ji pomaga, ko pade in jo podpira pri odločitvah. Ne zapostavite svojih hobijev in želj, slej ko prej vaju bo to pripeljalo do prepira. Če boste ostali tiho, pa v življenju nikoli ne boste dosegli tistega, kar ste si zastavili. Ne bodite tiho in se ne pustite spreminjati.

Bodite samostojni

V valu zaljubljenosti je težko objektivno gledati na življenje. Vendar po nekaj mesecih prijatelje in družino ponovno vključite v svoj vsakdan ter ostanite neodvisna oseba, kakršna ste bili pred tem: ne zapostavite družabnega življenja, skrbite zase in za svoje telo, ohranite hobije, ki ste jih prej počeli sami, ne zapostavite kariere ali izobrazbe, ne zanemarite svojega videza … Od partnerja ne bodite popolnoma odvisni in pokažite, da znate poskrbeti zase.

Iščite sebi podobne

Nasprotja se privlačijo, pravijo. Na dolgi rok pa boste z nekom, ki ima popolnoma drugačne predstave o prihodnosti, ga zanimajo druge stvari in ima drugačen življenjski slog težko našli srečo. Zato preden začnete z novim razmerjem, preverite, ali se s simpatijo strinjata vsaj pri večjih stvareh in vaju vodijo podobna načela.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri