Tako bo partner vašo prisotnost nehal jemati za samoumevno

Tako bo partner vašo prisotnost nehal jemati za samoumevno (foto: Profimedia) Profimedia
28. 6. 2017

Dlje kot ste v razmerju, več možnosti imate, da bo vaša prisotnost za partnerja postala samoumevna. Ne obupajte takoj. Obstaja veliko načinov, kako vas bo sorodna duša spet cenila in se veselila vsakega trenutka, ki ga preživita skupaj.

Preden se poglobite v nasvete, si zapomnite najpomembnejšega: pogovorite se. Ne bo lahko, vendar povejte partnerju, kaj čutite in predlagajte možne rešitve. Konec koncev morda ne bo tako strašno, kot ste mislili.

Ne prekličite načrtov, da bi se družili s partnerjem

Ne izogibajte se vajinih zmenkov, vendar ne spremenite svojih načrtov, ko se partner odloči, da ima čas. Če vas o zmenku obvesti en dan prej ali še isti dan in ste že dogovorjeni s prijatelji ali imate druge opravke, razložite, da ste zasedeni. Naj ve, da se svet ne vrti okrog njega ali nje. Če boste partnerja včasih zavrnili, bo to opomnik, da si ne lasti vas ali vašega časa. To je dobra priložnost še posebej za tiste, ki se večkrat »žrtvujete« za partnerja, ko obiščete koncert skupine, ki vam ni ravno ljuba ali gledate film, katerega žanr vam ni pri srcu. Naj tudi druga polovica naredi kaj za vas.

Imejte svoja zanimanja

Naj bo to tečaj, prostovoljno delo ali druženje s prijatelji, boste z lasnimi interesi pokazali, da ste zasedena in neodvisna oseba. To bi moralo pritegniti partnerjevo pozornost, saj ni edini, ki si želi, da bi mu posvetili čas. Vključite se tudi v aktivnosti, ki bodo za nekaj časa žaromete usmerile v vas: vodite projekte, pojte, bodite del velikih dogodkov. To bo spodbudilo samozavest in je nujno potrebno za zdravo razmerje. Tudi vaša sorodna duša bi morala imeti svoje hobije.

Pojdite na potovanje s prijatelji

Če zaradi razmerja zanemarjate prijatelje, boste partnerju dali vedeti, da ste na voljo vedno, ko vas potrebuje. Hitro se lahko zgodi, da vas začne jemati kot samoumevne. Odpravite se na potovanje s prijatelji, njega ali njo pa pustite doma. Vaša družba je privilegij ne nekaj, do česar je vsak upravičen. Odsotnost bo partnerju dala priložnost, da vas prične pogrešati in bolj ceniti.

Uredite se zase

Zakaj bi se z videzom trudili le takrat, ko imate zmenek? Ne gre zato, da bi partnerja delali ljubosumnega, vendar se kdaj pa kdaj uredite tudi, ko se odpravite le po opravkih ali na kavo s prijatelji. opomnite ga/jo, da obstaja množica ljudi, ki se jim prav tako zdite privlačni in da je lahko srečen ali srečna, ker vas ima. Tudi sami boste začutili, da ste vredni ljubezni in pozornosti.

Čas posvetite sebi

Kadar je partner preobremenjen s početjem stvari, ki vas ne vključujejo, ali ko le sedite ob njem ali njej, ko igra igrice ali gleda romantičen film, si vzemite čas zase. Končajte knjigo, ki ste jo pričeli brati, poglejte zamujene dele nadaljevane, privoščite si dolgo sproščujočo kopel, pojdite na sprehod … Včasih morate svoje potrebe postaviti pred druge, da ujamete partnerjevo pozornost.

Pustite, da naredi prvi korak

Če ste vedno vi tisti, ki pritisne prvi poljub, prvi pokliče, ker želi slišati partnerjev glas in pošlje prvo sporočilo, se malo zaustavite. Nekaj časa počakajte, da bo partner naredil prvo potezo. Tudi če boste morali čakati malo dlje, boste pritegnili pozornost, saj ne bo več samoumevno, da vsako jutro pokličete, podarite objem in pripravite zmenek.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri