Tako boste prepoznali žensko, ki redno doživlja orgazme

Tako boste  prepoznali žensko, ki redno doživlja orgazme (foto: Shutterstock) Shutterstock
17. 12. 2022

Če želite ohraniti svoj mladostni videz kar se da dolgo, za to niso potrebne drage kreme, serumi ali celo lepotne operacije.

Čeprav k lepi koži pripomore tudi zdrav način življenja ter prehrana, raziskave kažejo, da nanjo vpliva tudi redno doživljanje orgazmov.  

Ste vedeli, da je možno tudi z orgazmi doseči negovano in mehko kožo?

Obstaja povezava med hormoni, ki se sproščajo med orgazmom in zdravjem kože. Poleg znanstvenih dokazov obstajajo tudi praktični. Zagotovo ste tudi sami opazili, da je vaša koža po orgazmu sijoča, kar je samo eden izmed krasnih posledic rednih in kakovostnih spolnih odnosov.  

Kako zgledajo ženske, ki redno doživljajo orgazme? 

Imajo lepšo kožo

Dermatologinja Ava Shamban pravi, da je glavna povezava med orgazmom in negovano kožo povečan krvni obtok. Ob približevanju orgazmu se pospeši srčni utrip, s tem pa tudi pretok krvi, kar pomeni, da vsaka celica v telesu prejme več kisika in tudi drugih hranilnih snovi, ki pomagajo pri obnovi in zaščiti kože.

So bolj sproščene in srečne

Prav tako je ženska, ki doživlja redne orgazme bolj sproščena v vsakdanjiku. Pri spolnih odnosih in približevanju orgazmu namreč kri hitreje kroži po telesu, kar poveča tudi izločanje »hormona sreče« - oksitocina. Prav tako zniža raven kortizola, ki je stresni hormon, tesno povezan z razvojem aken in drugih vnetnih kožnih stanj.  

So bolj zdrave in imajo mirnejši spanec  

Orgazem omogoča tudi mirnejši in prijetnejši spanec. Vemo pa, da je spanec ključnega pomena za videz kože in za zdravje celotnega organizma. Orgazem pripomore tudi k boljšemu imunskemu sistemu.   

Imajo bolj mladosten in svež videz

Pomemben vpliv na redno doseganje orgazma je povečana količina estrogena. Shambanova trdi, da je manj znano, da večja količina estrogena pomeni tudi bolj elastično kožo, saj gre za hormon, ki je povezan z nivojem kolagena v koži. To pomeni, da ne samo, vsak orgazem sprosti, temveč pripomore tudi k temu, da se dlje ohrani mladosten in svež videz.  

Njihovi odnosi so kakovostnejši

Poleg vseh zdravstvenih dobrobiti rednih orgazmov, dobrega počutja in lepše kože, pa so ženske, ki imajo redne orgazme tudi srečnejše v odnosih. Ko cveti spolno življenje, cveti tudi partnerstvo. Prav tako pa zadovoljena ženska cveti tudi v odnosih z drugimi ljudmi, saj je bolj srečna, sproščena in zadovoljna s seboj.

Kako pogosti naj bi bili orgazmi?

Ko je govora o spolnosti in orgazmih, je težko dati natančno številko koliko orgazmov naj bi doživeli. Vse je odvisno od vašega libida in želje po spolnosti. Doseganje orgazma bi bilo dobro vsaj dvakrat na teden ali pogosteje. Nekatere raziskave so pokazale, da kar 39 odstotkov žensk v ZDA uporablja samozadovoljevanje kot najboljšo obliko sprostitve. To je lahko marsikomu dober zgled, toda konec koncev je najbolj važno, da vselej prisluhnete svojemu telesu in njegovim potrebam. 

Preberite še: "Mož se je pretvarjal, da je vse v redu, ko pa sem predlagala odnos od zadaj ... je prišlo do katastrofe!" (iskrena izpoved) Ali pa: To so astrološka znamenja, ki se jim to zimo nasmiha sreča v ljubezni!