Tega nikakor ne počnite na prvem zmenku

Tega nikakor ne počnite na prvem zmenku (foto: Profimedia) Profimedia
20. 8. 2017

Ker so prvi zmenki že po naravi nerodni in nemalokrat povzročijo nelagodje, jih ne otežite še s temi napakami.

  • Ne pripovedujte o svojem bivšem partnerju

To je zelo odbijajoče in hkrati znak, da ga/je še niste popolnoma preboleli. Simpatija lahko dobi vtis, da želite pozabiti na prejšnjo ljubezen in zaenkrat iščete le zabavo ter užitek. V zraku obstane vprašanje, ali ste res pripravljeni na novo zvezo. Če imate z izbrano osebo resne namene, govore o prigodah bivšega/bivše pustite ob strani.

  • Izognite se alkoholu

Pitje alkohola omejite na največ dve pijači, potem pa se raje držite brezalkoholnih napitkov. V opitem stanju namreč sprejmete odločitve, ki jih trezni ne bi. Zmenek se lahko hitro spremeni v zabavo za eno noč ali pa simpatijo popolnoma odbijete. V vsakem primeru boste naslednje jutro obžalovali, če vam je končno nekdo zares postal všeč. Namesto tega si postavite cilj, da boste osebo čim bolje spoznali in se osredotočili na pogovor (kar je z alkoholom težko).

  • Ne omenjajte poroke in otrok

Na prvem zmenku niste popolnoma prepričani, ali bi si delili sladico, kaj  šele, česa si želite v prihodnosti. Z omenjanjem poroke ali družine lahko vzbudite občutek, da z vsem skupaj preveč hitite, kar je odbijajoče. Najprej se potrudite spoznati družino, ki jo vaša sorodna duša že ima. Za ustvarjanje svoje, bosta imela še dovolj časa.

  • Naj se teme pogovora ne nanašajo le na vas

Poskrbite, da boste vzpostavili ravnovesje med govorjenjem o sebi in postavljanjem vprašanj o sogovorniku. Verjetno nočete pustiti vtisa, da ste samovšečni, kajne? Po drugi strani pa se izognite zasliševanju, saj boste izpadli kot detektiv sredi preiskave. Malo obojega je zmagovalna kombinacija!

  • Ne uporabljajte telefona

Med dopisovanjem, objavljanjem slik in všečkanjem je težko slediti zunanjemu svetu in si zapomniti nekaj podrobnosti, s katerimi boste očarali simpatijo na naslednjem zmenku. Pospravite telefon v torbo in se posvetite osebi, zaradi katere ste prišli. Tudi vam verjetno ne bi bilo všeč, če bi vneto pripovedovali o svojih dogodivščinah, medtem ko vas nekdo posluša samo napol.

  • Vpadljiva oblačila so prepovedana

Za prvi vtis imate na voljo le eno priložnost. Natančneje, si predstavo ustvarimo že po nekaj sekundah. Zato ne tvegajte z vašimi najbolj vpadljivimi oblačili. Nosite nekaj, kar oblečete vsak dan, ko se odpravite od doma (in naj to ne bo trenirka).

  • Bodite to, kar ste

Če se boste na prvem zmenku pretvarjali, kaj se bo zgodilo na petem ali šestem, ko vam bo zmanjkalo idej? Bodite takšni, kot ste, saj se je nekdo očitno odločil iti z vami na zmenek, ker ste mu/ji bili všeč v svoji naravni podobi. V nasprotnem primeru pa boste vedeli, da pač nista za skupaj. Pomembno je, da se sprejmeta takšna, kot sta v resnici.

Preberite tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri