V postelji s profesorjem

Novo razmerje? Podaljšajte predigro. (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
27. 8. 2009

S spolnim strokovnjakom, da se razume. Adijo, šibek spolni nagon, hitri orgazmi in druge frustrirajoče posteljne nevšečnosti.

Napravite potezo

“Po dveh letih zveze vedno manj seksava. ”

Slaba novica: se zgodi, je popolnoma normalna stvar in moškim seveda ni všeč (vemo, da lahko libido v višji prestavi izčrpa človeka). Seveda pa to ne pomeni, da ste zapeljali v slepo ulico. Poiščita aktivnosti, med katerimi se bosta dotikala, in tako povečajte stopnjo intimnosti, ki je potrebna, da se bo vzburila. Pojdita na tečaj tanga ali joge s partnerjem, skupaj si skuhajta večerjo, masirajta se, se skupaj okopajta in si sposodita film, v katerem je vroča posteljna scena. Kreativnost deluje.

Po drugi strani pa bodite pozorni na razne ubijalce poželenja. Stres in pomanjkanje spanca tukaj prednjačita. Tudi razna zdravila in kontracepcijske tabletke so na črnem seznamu (naj povpraša ginekologa za druge možnosti). Zdrav način živ­ljenja je prvi pogoj za zdravo spolno življenje, zato se tudi tega poskušajta lotiti skupaj – skupaj trenirajta ali hujšata.

Oprema

“Z novo partnerico uporabljava kondome, a le s težavo ohranjam erekcijo. ”

Ne valite krivde na kondome. Mogoče ste se le preveč navadili seksa brez njih in z nekom, ki vam je predan, kar vas je mogoče vzburjalo bolj kot seks z novo partnerico. Vaše telo in glava morata to povezavo ponovno občutiti, zato jima pomagajte. Naj bo predigra daljša. Bolj ko boste vzburjeni, lažje vam bo ohraniti erekcijo dlje časa.

Nato ji predlagajte, naj vam kondom natakne ona, med tem pa jo boste imeli priložnost opazovati in dotikati; konec koncev je ona tista, zaradi katere mora vaš soldat salutirati. Če že uporabljate kondom, zakaj ne bi uporabili še vibracijskega obročka (imajo jih v seks štacunah)? Kondom bo ostal na mestu pa še njen klitoris bo odnesel kaj od tega. In poleg tega bodo vibracije pomagale tudi vašemu penisu zdržati dlje.

Kondicija

“Poskusil sem vse, a še vedno zdržim le nekaj minut. ”

Lahko se poskusite nadzorovati, a to zahteva kar nekaj vaje (je pa zato zabavno). Prenehajte prodirati vanjo tik pred orgazmom, stisnite penis ob korenu in počakajte nekaj sekund. Običajno deluje, čeprav se lahko zgodi, da boste s tem tudi njo prikrajšali za užitek in bo treba začeti znova. A tudi to je zabavno, saj bo seks trajal dlje časa.

Seveda morate spremeniti tudi svoje misli: sprostite se, upočasnite akcijo in med seksom nadzorujte svoje vzburjenje z globokim dihanjem, počasnimi poljubi ter počasnim ter dolgim in globokim prodiranjem. Obstajajo pa tudi kondomi, ki so od znotraj prevlečeni s sredstvom, ki vsebuje benzokain, ta pa zmanjšuje sposobnost čutenja.

Končna postaja

“Dekle med seksom ne doživi orgazma, a pravi, da to ni taka težava. ”

Potem se ne obremenjujte. Mnogo žensk do 30. leta ne doživi orgazma drugače kot z ročno ali oralno stimulacijo. Med penetracijo je bolj malo draženja klitorisa in le nekaj položajev omogoča učinkovito stimulacijo točke G. Zato ji povejte, da si želite raziskati to področje, saj želite, da bi v seksu bolj uživala. Ne priganjajte je. Mogoče ji je res vseeno, ali med seksom doseže orgazem ali ne, saj mogoče uživa, tudi če vrhunca ne doživi. O tem, kaj pa počne, ko je sama doma, pa lahko le ugibate.

foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri