Zakaj partner na vprašanje »kako si« vedno odgovori enako

Zakaj partner na vprašanje »kako si« vedno odgovori enako (foto: Profimedia) Profimedia
17. 12. 2017

Partnerja vprašate, kako se počuti in v odgovor dobite enako kot vedno: dobro. Pa veste, da nekje škripa. Zakaj ne pove resnice?

Kadar na vprašanje »kako si« dobite avtomatski odgovor, ki zagotovo ne izraža resnice, se za njim morda skriva kakšen od naslednjih razlogov.

Ni pravi čas, da bi govorila o tem

Za vsako stvar obstaja pravi čas in morda ste začeli spraševati v neprimernem trenutku. Počakajte, da se stvari umirijo in bosta oba pripravljena na pogovor. Prav tako ni primerno, če ste z resno razpravo začeli na družinski večerji ali prijateljevi rojstnodnevni zabavi.

Pred kratkim sta govorila o tem

Prehitro je spet začeti  enakim pogovorom, zato se partner raje ugrizne v jezik in zadrži svoje mnenje. Potrebuje nekaj časa za primeren odziv in »ohladitev« misli, da bo k temi lahko pristopil/a s svežimi idejami in umirjeno glavo. Če je bila razprava precej burna, ne silite vanj/o, a dajte vedeti, da se morata dokončno pogovoriti in najti rešitev, ko bosta oba pripravljena na to. Ne skušajte izsiliti besed, ki jih želite slišati, saj veste, da v tistem trenutku partner ne misli resno.

Zares ni velika stvar

Vse nas čez dan spreleti mnogo majhnih misli, ki niso omembe vredne in o njih ne razglabljamo z ostalimi. Vemo, da bodo hitro minile in da ne bo velike škode, če jih pustimo oditi. Tako delujejo možgani. Osredotočajo se na pomembne stvari in zanemarijo majhne, da naredijo prostor informacijam, ki jih želite shraniti. Morda se je enako zgodilo partnerju. Ko ste vprašali, kaj se mu/ji podi po mislih, je vedel/a, da ni nič dovolj velikega, da bi morala o tem govoriti.

Ni pripravljen/a govoriti o določeni temi

Morda potrebuje  nekaj časa za razmislek in še nima izoblikovanih svojih stališč o določeni temi. Lahko se tudi zgodi, da o tem sploh ne želi govoriti, saj ima občutek, da ne more ničesar doseči in bo sprožil/a nepotreben prepir. Če je ta razlog pravi, se je zagotovo vredno usesti za mizo in povedati, kje tiči problem. Ne čakajta, da se težave naberejo in postanejo prevelike.

Zares je dobro

Včasih dobro zares pomeni dobro. Mogoče se le vam zdi, da je zadeva preveč resna in je negativno vplivala na partnerja. Njemu/njej se ne zdi tako problematično, zato se mu/ji ne zdi vredno vlagati toliko energije. Če ste enakega mnenja, ne drezajte, ampak preteklost pustite v preteklosti. Če gre za problem, pa se morata v vsakem primeru pogovoriti.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri