Bi poskusili golo vadbo? Ja, dejansko obstaja in ja, na njej ste popolnoma goli!

Bi poskusili golo vadbo? Ja, dejansko obstaja in ja, na njej ste popolnoma goli! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 6. 2022

Vrsta vadbe, za katero ne potrebujete športnih oblačil. Bi si upali? 

Če vas v obup spravljajo prepotena športna oblačila, jih pri tej vadbi lahko pustite doma. Helen Smith v Southamptonu namreč že nekaj let vodi nudistično vadbo in kot kaže, je to za nekatere idealna vrsta športa. "Glavna prednost gole vadbe je ta, da vadeči lahko natančno vidijo, kako vajo izvaja trener," pojasnjuje Helen. V goloti vidi tudi odlično priložnost za slavljenje telesa. 

Čeprav je telovadba gola, lahko ženske, če želijo, nosijo športni nedrček za več udobja, pri nekaterih vajah so za vse dovoljeni tudi športni copati. Vse skupaj traja približno eno uro, vadeči pa izvajajo krožni trening s povsem običajnimi vajami, kot so počepi, poskoki jumping jack, sklece, trebušnjaki ... Vključene so tudi igre v parih in sodelovanje v skupinah. 

In kako je Helen prišla na idejo, da začne voditi nudistične vadbe? Ko jo je pred leti nekdo na forumu vprašal, ali je že kdaj telovadila gola, se je poglobila v to vprašanje in kot pravi, ni našla nikogar, ki bi ponujal kaj takšnega. Verjame, da je bila takrat prva, ki je začela voditi nudistično vadbo. 

Profimedia

Na golo vadbo pa ne morete kar tako. Najprej je potrebna registracija preko elektronskega sporočila, ki ga vadeči pošljejo Helen, pred vstopom na vadbo pa morajo svojo identiteto potrditi z dokumentom. Tako je poskrbljeno za varnost in sproščenost sodelujočih. 

"Nič neprimernega se še nikoli ni zgodilo na mojih vadbah, če pa bi do tega prišlo, bi vadečega prosila, naj odide," zatrjuje Helen. 

Smithova je pustila svojo službo, da je lahko postala osebna trenerka za poln delovni čas in vodila najrazličnejše vadbe ter skupine. Naturistka pa je postala po obisku nudistične plaže v Franciji, ki jo je navdušila. Z možem sta se povsem naključno znašla med nudisti in preživela prav prijetno popoldne, razlaga. V goloti ne vidi nič seksualnega, saj gre po njenem za idejo, da je telo v svojem naravnem stanju - brez oblačil. 

Vir: menshealth, dailymail