Dejan Zavec: "Boks je tudi za dekleta"

Dejan Zavec: "Boks je tudi za dekleta" (foto: Story press) Story press
28. 9. 2012

Boksarskega šampiona Dejana Zavca je zadnje mesece pestila poškodba komolca, zaradi katere je moral tudi pod nož, vendar se je pred tedni znova vrnil v ring. Tokrat pa so se nasproti njega znašli otroci, ki so se z Mr. Simpatikusom pomerili v kar 32 rundah.

Dejan Zavec, ki je nedeljsko dopoldne preživel z otroki, je namesto 12 tokrat boksal kar 32 rund. Toliko je bilo namreč mladih športnih src, ki so se na sončen jesenski dan pripeljala na Ptuj, da bi dan preživeli v telovadnici in v ringu našega prvaka.

"V ospredju je bilo sicer druženje, seveda pa je otroke najbolj zanimalo, kako potekajo pravi boksarski treningi, kar sem jim z veseljem pokazal. Spoznali so vse elemente, prav tako pa tudi pravila in spoštovanje, ki ga boks kot šport zahteva. Poskušal sem jim predstaviti vsa načela, da je boks šport, ki spada v dvorano, in ne pretepaštvo, ki bi ga lahko uporabljali na ulici ali v tem primeru v šoli."

Dejan je bil predvsem presenečen nad dekleti, ki jih je bilo v skupini kar 12, in vsaka posebej se je v ringu dokazala tako kot fantje.

"Prevladuje sicer stereotip, da je boks le šport za moške, še posebej tiste bolj agresivne, vendar je po mojem mnenju primeren tudi za ženske, tako v profesionalnem smislu kot tudi rekreativnem."

Dejan se je z otroki neizmerno zabaval, saj so ga napolnili z energijo, ki pa jo bo že kmalu tudi sam potreboval, saj se bo v roku dveh tednov vrnil v ring in začel trenirati.

Dejan Zavec

Treninge je namreč v zadnjem mesecu postavil na stranski tir, saj je uspešno prestal operacijo desnega komolca, ki si ga je poškodoval na pripravah za zadnji dvoboj. Zdravnikom je namreč uspelo 'popraviti' koščke hrustanca, ki so se mu okrušili, huda poškodba pa 36-letnika ni odvrnila od nadaljevanja kariere.

Tudi škodoželjnih komentarjev, da bi svoje rokavice že lahko obesil na klin, ne jemlje resno.

"Za zdaj čutim, da imam v sebi še vedno nekaj rezerve, na dan, ko se bodo moji občutki spremenili, pa bom brez zadržkov priznal, da je konec."

Napisala Anja Kontrec, foto Story Press