3 čudovite ideje za jesenske izlete po Sloveniji

3 čudovite ideje za jesenske izlete po Sloveniji (foto: Ana Cepec) Ana Cepec
2. 11. 2019 Promocijsko sporočilo

Proste dni izkoristite za raziskovanje naše male deželice, saj ponuja kar nekaj čudovitih stvari in razgledov, za vse to pa se sploh ne potrebujete peljati daleč. 

Lendava in razgled z Vinariuma

Vinarium Lendava je razgledni stolp, visok kar 53,5 m, poseben pa je zato, ker ponuja pogled na pokrajine 4 držav. Ta sega od Lendavskih goric, pa vse do porečja Mure in zajame prekrasen razgled na ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije. 

Če se za razgled želite potruditi, se do vrha povzpnite po stopnicah (našteli so jih 240), če to ne pride v poštev pa uporabite dvigalo. Ko se dodobra nagledate jesenskih barvnih kombinacij narave, se spustite v pritličje in razvajajte še svoje brbončice, saj boste tam našli odlične kulinarične mojstrovine. 

Turistična kmetija Mali raj

Ideja za izlet bo všeč predvsem otrokom pa tudi drugim ljubiteljem živali, saj na kmetiji najdete več kot 160 živali različnih vrst. Mali raj je ena od redkih kmetij v Sloveniji, ki se lahko pohvali tudi s prisrčnimi alpakami. Medtem ko se vi preizkušate v molži koz, lahko otroci nahranijo živali. 

Ne pozabite se ustaviti v sirarni, kjer dobite različne vrste kozjih sirov, sirotko in skuto. Posebnost proizvodnje je, da so vsi siri pridelani iz polnovrednega mleka, kar pomeni, da mleku ničesar ne odvzamejo in ničesar ne dodajajo, razen kulture in sirišča.

Če bo en dan za vse dogodivščine premalo, lahko na kmetiji tudi prespite. Prebudili se boste sredi gozdov ob zvokih živali, kar vam bo dobro napolnilo baterije. 

Skrivnostna Žička kartuzija

Sprehodite se med zidovi nekdanjega samostana kartuzijanskega verskega reda in dovolite, da vam izda skrivnosti o svoji zgodovini. Leži v dolini svetega Janeza Krstnika v kraju Stare Slemene, ogledate pa si lahko štiri stalne razstave o zgodovini kartuzije. Po ogledu lahko preizkusite svoje lončarske spretnosti in se sprehodite po zeliščenem vrtu ter zaidete v Zeliščno lekarno. Naj vam izdamo še eno skrivnost: v Otakarjevi peninski kleti zorijo penine konjiškega Zlatega griča. 

Ano je po Sloveniji zapeljal Renault Kadjar, glavni pokrovitelj blogerske konference. Se vidimo? Kdaj, kaj, zakaj in kje, izveste TUKAJ

Vse do 4. novembra pa lahko tudi vi osvojite Renault Kadjar! Vse informacije najdete tukaj: Osvoji Renault Kadjar