Cilj za letošnjo jesen in zimo: čim več časa v naravi! (imamo odlične ideje za izlete)

Cilj za letošnjo jesen in zimo: čim več časa v naravi! (imamo odlične ideje za izlete) (foto: profimedia) profimedia
11. 10. 2020

V kako čudoviti deželi živimo, se pogosto zavedamo šele, ko nam to povedo tujci ali ko na družbenih omrežjih zasledimo dih jemajoče fotografije. Letos pa smo končno do spoznanja prišli tudi sami. Tudi v mrzlih dneh se splača čas preživeti v naravi. 

Tisti, ki se radi podajo v gore, morda še raje kot na morje, ne potrebujejo dodatnih razlogov za motivacijo. Vsi, ki izletov na majhne in visoke hribe ter v naravo še ne dajete redno na svoj urnik, pa vas zagotovo prepričamo. 

Že hoja vam bo prinesla veliko dobrega: 
  • lahko zmanjša tveganje za sladkorno bolezen,
  • pomaga pri visokem krvnem pritisku,
  • lahko izboljšamo aerobno vzdržljivost,
  • okrepimo srce in mišice telesa ter
  • se znebimo kakšnega centimetra okoli pasu

Poseben mir pa boste našli na vrhu gora, saj se tam zavedate, kako majhni ste in umirite svoj um. Našli boste odgovor na marsikatero vprašanje in se napolnili z občutkom sreče. Težko, zelo težko se je naveličati pogledov na gore ali širnih razgledov z njih. 

Imamo nekaj idej za lahke in težje izlete: 

Seveda pred izletom vedno preverite vremenske razmere in stanje poti, še posebej v zimskem času.

Če ne marate hoje, kolesarite, tecite, plezajte, telovadite

Skratka počnite vse, kar dvigne vaš srčni utrip, saj boste s tem aktivirali telo, spodbudili kurjenje maščob in porabo energije ter naredili nekaj odličnega za zdravje. Vse to seveda počnite v naravi, tudi ko se temperature spustijo precej nizko, saj vam telovadnica ne more dati svežega zraka, vonja po gozdu, sproščujoče zelene barve, tišine ...

To jesen in zimo si skupaj z nami zadajte cilj, da bomo čim več časa preživeli zunaj in premagali izgovore o tem, da nas zebe, bomo mokri ali nimamo časa. 

Tekači si ne pozabite prenesti brezplačne e-knjige, ki vas opremi z vsem, kar potrebujete za tek! Prenesite jo TUKAJ