Ideja za izlet: Sprehod med krošnjami

Ideja za izlet: Sprehod med krošnjami (foto: Arhiv | Pot med krošnjami) Arhiv | Pot med krošnjami
23. 7. 2022

Tokrat se odpravljamo na sprehod med krošnjami – dobesedno. Nadihati se svežega zraka. 😉

Pot med krošnjami se nahaja v osrčju mogočnih pohorskih gozdov – na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1.517 metrov.

Lesena doživljajska pot odpira imenitne razglede v bujno naravo, košate krošnje, hkrati pa je tudi zabavna in poučna.

Postali boste delček gozdnega življenja ter se srečali s številnimi živalmi in rastlinami, ki jih ne boste našli nikjer drugje.

Arhiv | Pot med krošnjami

Na poti lahko uporabite tudi številne informacijske table, ki vam bodo pomagle pri preučevanju edinstvene pohorske narave. Izobraževalni in didaktični elementi bodo obogatili in razširili vaše znanje o naravi, njeni zaščiti in vlogi gozda.

Arhiv | Pot med krošnjami

Za najmlajše obiskovalce (in mlade po srcu), ki še niso izgubili stika s svojo pustolovsko stranjo, pa so na voljo doživljajske postaje z vrvnimi elementi na višini 24 metrov.

Skupna sprehajalna pot nad krošnjami je dolga en kilometer.
Arhiv | Pot med krošnjami

Za konec pa še spust po 62-meterskem toboganu!

Dih vam bo zagotovo vzel tudi pogled s 37 metrov visokega stolpa, zahvaljujoč kateremu boste uzrli veličastna drevesa, stara na ducate ali celo več kot sto let, na dosegu roke.

V notranjsoti stolpa se "skriva' 62 metrov dolg suhi tobogan, ki vam bo skrajšal pot navzdol in poskrbel za odmerek adrenalina.

Kako pridete do poti?

Z avtomobilom:

Avtocesto zapustite na izvozu Slovenske Konjice, nato sledite prometnim znakom za Slovenske Konjice, Zreče in končno Roglo. Od avtocestnega izvoza do Rogle boste potrebovali približno pol ure (25 kilometrov).

Na Rogli je med Potjo med krošnjami in Hotelom Planja (ter še naprej) na voljo veliko parkirnih mest. Preprosto sledite znakom za parkirišča.

Dostop brez ovir

Pot med krošnjami in razgledni stolp sta v celoti brez ovir, pot pa je z največjim vzponom 6% prilagojena otroškim in invalidskim vozičkom.

Psom vstop na Pot med krošnjami ni dovoljen, vendar ...

Če pridete s psom, ga lahko med svojim pohajkovanjem po Poti namestite v posebne udobne in čiste pasje hiške, ki so pripravljene pred vhodom v Pot med krošnjami. Uporaba pasjih hišk je brezplačna.

Podaljšajte izlet

V okolici najdete tudi številne pohodniške poti – priporočamo idiličen sprehod do Lovrenških jezer.

Shutterstock.com

Od hotela na Rogli je označena pešpot, ki vas vodi po gozdu in travnikih do jezer. Do lesenih brvi pri jezerih boste prišli v dobri uri. 

  • Sprostite se lahko tudi v bližnjih termah in pomalicate v kakšni od planinskih koč, možnosti za odličen oddih je nešteto.
Za varen obisk in lažje načrtovanje obiska Poti med krošnjami Pohorje preberete povzetek najpomembnejših informacij na spletni strani www.potmedkrosnjamipohorje.si.
Še ena odlična ideja za izlet: Sprehodite se po Tolminskih koritih
Ali pa preverite še: VIDEO: Sanjski kotički Slovenije, ki jih morate raziskati