Na noge! Humanitarni pohod od Kamnice do Urbana

Na noge! Humanitarni pohod od Kamnice do Urbana (foto: Mediaevent) Mediaevent
17. 9. 2018

30. septembra vabljeni na humanitarni pohod od Kamnice do Urbana. S svojo udeležbo na prireditvi boste prispevali k humanitarnemu projektu - tokrat za 12-letnega Marka, ki se je rodil z deformacijo obeh nog.

Na noge! Za boljše življenje.

Na noge! je pohodniški projekt, ki želi v rekreaciji združiti vse slovenske generacije – od najmlajših, družin vse do tistih v zrelih letih, a po srcu mladih. Pohodništvo je ena najosnovnejših in najprijetnejših oblik rekreacije, še posebej, če se na tovrstnih prireditvah zbere velika množica ljubiteljev pohodništva.

S projektom želijo organizatorji vsaj trikrat letno na noge spraviti množico ljudi, ki pa bodo s svojo udeležbo na prireditvi prispevali tudi k humanitarnemu projektu.

Zato pozivajo: »Slovenija, na noge!«

Tokrat pohod za učenca OŠ Kamnica z deformacijo obeh nog

Marko, učenec OŠ Kamnica, bo oktobra dopolnil 12 let. Rodil se je z deformacijo obeh nog. Gre za prirojeni izpah desnega kolka, brez obeh kolenskih sklepov, od kolena navzdol brez glavne kosti. Stopala so obrnjena navznoter.

Takoj po rojstvu je bil v Londonu operiran tudi na srcu, leta 2009 pa v Aachnu na desnem kolku. Ko je bilo končano zdravljenje kolka, so našli bolnišnico za noge v Münchnu, kjer so opravili kar 20 operacij ter Marka postavili na noge z opornicami. Do meseca maja letos je imel opornice, vendar je to bilo boleče in velikokrat so se tudi zlomile. Konec maja sta se Marko in mama odpravila na Florido v ZDA, kjer so zdravniki doslej opravili že dve operaciji s ciljem, da bi shodil brez opornic. Okrevanje je vzpodbudno, terapije pa so zelo boleče in kričeče.

Za Marka je ZZZS sicer že plačala preglede, stroške operacije in bivanje v bolnišnici. Stroški bivanja v ZDA pa so zelo visoki, le delno pa jih bo povrnila zavarovalnica. Mama je samohranilka, z minimalnimi prihodki nadomestila za izgubljeni prihodek in dodatkom za nego otroka. Brez pomoči prispevkov iz zbiralnih akcij, zelo verjetno danes ne bi upala na čudež v ZDA. Marko po vrnitvi v domovino moral tudi na številne nujno potrebne, tudi samoplačniške terapije in prav za ta namen bomo zbirali sredstva na jesenskem pohodu na Urban.

Se vas je zgodba dotaknila? Ali lahko skupaj naredimo nekaj za boljše življenje sočloveka? Zato vas pozivamo: NA NOGE!

Na pohod od Kamnice do Urbana

Vabljeni v nedeljo, 30. septembra.

Trasa:  Kamnica - Medič – Šober – Urban

Trasa pohoda bo potekala v idiličnem jesenskem okolju, med kamniškimi vinogradi. Poleg prijetnega druženja, boste pokušali veliko domačih dobrot, prvi mošt, na cilju na Urbanu pa bo pohodnike pričakal odličen Kobanski lonec in žar presenečenje.

Za vse udeležence, ki se predprijavijo preko spletne strani, prispevajo  v humanitarni sklad in uspešno opravijo trim, organizatorji pripravljajo tudi nagradna žrebanja za nagrade sponzorjev in glavno nagrado - paket za dve osebi v hotelu Mangart v Bovcu in druge lepe nagrade.

Program prireditve:
  • 8.30 – 13.00: čas za uspešno opravljen trim (žigi treh kontrolnih točk)
  • 13.00: razglasitev posebnih kategorij in podelitev nagrad z žrebanjem na vrhu
    Urbana

Vse informacije in predprijave: www.nanoge.si

Prijave bodo sicer možne tudi na samem štartu na dan prireditve.

Startnine ni.

Humanitarni prispevek, ki ga oddte na startu prireditve: vsaj 1 EUR po osebi oziroma več - vsak po svojih zmožnostih.