Janja Garbret nadaljuje z zmagami

Janja Garbret nadaljuje z zmagami (foto: Profimedia) Profimedia
7. 7. 2019

Janja Garnbret ne more iz svoje zmagovalne kože. Letošnjo sezono v težavnosti je začela tako kot lansko z zmago v švicarskem Villarsu.

Super dekle iz Šmartna pri Slovenj Gradcu je osvojila svojo še 26. zmago v svetovnem pokalu. Štirinajst jih ima v težavnosti, dvanajst pa je osvojila na tekmah v balvanskem plezanju.

Janja je letos zares neverjetna – dobila je vseh šest letošnjih tekem svetovnega pokala v balvanskem plezanju ter kot prva s samimi zmagami 7. junija v Vailu osvojila balvanski seštevek.

Dvajsetletnica je v premoru po balvanske sezone izkoristila predvsem za trening težavnosti, zato je pred tekmo vedela, da je v dobri formi. Janjin fant Domen Škofic je bil v moški konkurenci četrti, zmagal pa je domačin 21-letni domačin Sascha Lehmann.

Janja avgust na vrh zvonika kanalske cerkve

  • Občina Kanal v soboto, 3. avgusta, pripravlja tekmovalno plezanje po zvoniku kanalske cerkve.
  • Na to preizkušnjo želijo pritegniti najboljše v prostem plezanju, prišla na bi tudi slovenska šampionka Janja Garnbret.
  • Tekmovalci bodo najprej imeli kvalifikacije na kamnitem loku mosta čez Sočo, za 21. uro pa je predviden finale na omenjenem zvoniku.
  • Plezalci bodo morali premagati 25 metrov, do zvona se bodo vzpenjali pod reflektorji.