Janja Garnbret spregovorila o razočaranju na premierni tekmi svetovnega pokala: "Že dolgo nisem jokala po tekmi, a tokrat sem"

Janja Garnbret spregovorila o razočaranju na premierni tekmi svetovnega pokala: "Že dolgo nisem jokala po tekmi, a tokrat sem" (foto: Profimedia) Profimedia
6. 9. 2022

Ena naših najbolj znanih plezalk je odkrito spregovorila o svojih občutkih in razočaranju na premierni tekmi svetovnega pokala, ki se je ta vikend odvijala na slovenski obali.

Janja Garnbret je nedvomno ena najbolj znanih plezalk pri nas. Že na številnih tekmovanjih nas je presenetila z izjemnimi rezultati, lani pa je v Slovenijo prinesla zlato tudi iz olimpijskih iger.

Minuli vikend je Janja nastopila na premierni tekmi svetovnega pokala, ki se je odvijala v Kopru. Športnica je osvojila solidno 2. mesto, po koncu tekme pa je iskreno spregovorila o svojih občutkih ter razočaranju.

"Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje jokala po tekmovanju, toda tokrat sem," se prične zapis, ki ga je Janja objavila na svojem Instagram profilu. "V soboto zvečer sem doživela pravo razočaranje. Po tem, ko sem v polfinalu nastopala v najboljši luči, v finalu nisem izpolnila svojih pričakovanj."

Dejstvo, da je športnica nastopila pred domačo publiko, je njene občutke še poslabšalo. "Toliko gledalcev v Kopru je sprva še okrepilo moj občutek, da niso dobili tistega, po kar so prišli."

Vseeno pa je Janja po nekaj dneh premislila in danes na situacijo gleda drugače. "Minila sta dva tedna in mi pomagala, da so se moje misli ponovno zbistrile. Po osmih zaporednih zmagah v tej sezoni sem tokrat končala na drugem mestu. Dogodek je bil odličen, proge so bile težke - točno tako, kot mi je všeč. Množica je bila neverjetna. Življenje je dobro!" je zaključila in obenem čestitala tudi sotekmovalcem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JANJA GARNBRET (@janja_garnbret)