Jesenski športni užitki za konec tedna

4. 10. 2012

Za nekaj več kot odstotek Slovenk in Slovencev se začenjajo zaključne priprave na največji tekaški dogodek v državi, na svoj račun pa bodo v naslednjih dneh prišli tudi pohodniki in kolesarji. Pripravite se na športni konec tedna.

Organizatorji so pripravam na največji tekaški dogodek letos vrednost še povečali z večdnevno prvo izvedbo tekaškega sejma.

V nekdanji ljubljanski trgovini Slovenijales za Bežigradom bo trajal od četrtka, 25., do nedelje, 28. oktobra, poleg izdaje maratonskega materiala (tekaške številke, majice in čipi) bo tam možno kupiti tudi posebna tekaška oblačila Ljubljanskega maratona, na enem mestu bodo zbrani zastopniki tekaških oblačil in obutve ter njihovi svetovalci, del sejma pa bo zapolnjen s ponudniki športne opreme, oblačil in obutve, prehrane, športnih in medicinskih pripomočkov, prehranskih dopolnil, zavarovanj, turizma ...

Pomemben del sejma bo tudi Center za medicino in šport, kjer bodo tekačem in obiskovalcem, ki o rekreaciji šele razmišljajo, na voljo najboljši strokovnjaki.

No, do Ljubljanskega maratona bo še nekaj priložnosti za preverjanje in piljenje tekaške forme, ne pozabite pa, da bodo zadnje prijave zanj sprejeli 10. oktobra, poznejša prijava pa ne bo več mogoča.

Informacije: www.ljubljanskimaraton.si.

Prav tako ste vabljeni na prvo tekaško konferenco z naslovom Kako varno! preteči maraton, ki jo v okviru akcije Tečemo skupaj organiziramo deset dni pred največjim športno-rekreativnim dogodkom v Sloveniji - Ljubljanskim maratonom.

V okviru konference se bodo odvijala strokovna predavanja, okrogla miza in individualna ocena drže telesa. O teku, napakah, telesni drži in psihologiji za tekače bodo predavali Mito Šinkovec, Marko Mrak, Robert Hönn, Martina Mihić, Eva Kovač in dr. Samo Rugelj. Konferenca pa se bo zaključila z okroglo mizo, kjer se nam bo pridružil Primož Kobe, slovenski olimpijski maratonec.

Informacije: tecemo.aktivni.si.

Katarinski in krompirjev tek

Za tiste, ki so malo bolje pripravljeni, bo ena izmed postaj na poti do zadnjega konca tedna v oktobru morda Katarinski tek, ki ga slovenski tekaški guru, dr. Branko Škof, z ekipo pripravlja 6. oktobra dopoldne v kraju Topol nad Medvodami.

Informacije: www.tek.si.

Če pa vaša tekaška kondicija (še) ni ravno blesteča, se boste verjetno istega dne odločili za kakšno ravninsko preizkušnjo, recimo Krompirjev tek, ki se bo v Šenčurju začel ob 15. uri, odtekli pa boste lahko 1, 2 ali 10 kilometrov.

Informacije: maratonc.si

S kolesom po Sloveniji

Če pa raje kolesarite, bo za konec sezone le še ducat priložnosti. To nedeljo se boste z gorskimi kolesi odpravili na izlet po vzhodnem ljubljanskem gričevju, odhod iz Zadvora pri Ljubljani bo ob 9. uri, na Kostanjevem maratonu pa bosta trasi dolgi lažjih 25 in bolj zahtevnih 50 kilometrov.

Informacije: www.sportnodrustvozadvor.si.

V soboto, 13. oktobra, pa vas bodo s kolesom pričakovali na Krasu, kjer bo tradicionalna prireditev S kolesom po krasu v znamenju Meseca kraške kuhinje. Da boste Kras in njegovo kuhinjo začutili že ob prihodu v Sežano, boste že zjutraj lahko okusili slast kraškega pršuta, rezanega na roko, za pravo doživetje Krasa pa se boste s kolesom zapeljali skozi tipične kraške vasi. Odhod iz športnega parka bo med 10. in 11. uro, podali pa se boste na 46 ali 65 kilometrov dolg krog.

Informacije: www.kraskimaraton.com.

Pohod 'na Krasu je krasno'

Ko pa boste že na Krasu, lahko v nedeljo, 14. oktobra, skočite še k našim zamejskim rojakom, kjer pripravljajo pohod Na krasu je krasno. Zbirališče bo v čezmejnem Praprotu, start pohoda pa iz našega kraja Tublje pri Komnu ob 10. uri. Razgibane, lahke in razgledne hoje bo za največ štiri ure.

Informacije: www.skdvigred.org.

Bo dovolj za tokrat, več prireditev pa najdete v našem koledarju dogodkov

Do prihodnjič pa ne pozabite še na sejem Narava – zdravje, ki bo od 11. do 14. oktobra potekal na Gospodarskem razstavišču. Tudi z veliko gibanja.