Katere športne aktivnosti vam, glede na astrološki znak, najbolj odgovarjajo

Katere športne aktivnosti vam, glede na astrološki znak, najbolj odgovarjajo (foto: Profimedia) Profimedia
29. 8. 2016 Vir: Lea

Šport je priporočljivo sredstvo za ohranjanje zdravega uma in telesa ter za izboljšanje kondicije, vendar nekaterim znamenjem pretirana dejavnost ni najbolj pisana na kožo, druga znamenja, kot je oven, pa ves čas stremijo k zmagi.

OVEN

Oven kar kipi od adrenalina. To je tista oseba v družbi, ki si vedno največ upa, pa ne samo z besedami, ampak tudi z dejanji. Redki ovni so športno neaktivni in le tako se lahko znebijo svoje odvečne energije. Šport jih prebudi in prerodi.

ON: bungee skok / ONA: spust po najvišjem toboganu
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: tun

BIK

Bik je malce ležerna oseba, ko govorimo o aktivnostih, zato se najraje izgubi v skupinskih športih, kjer individualna moč ni tako pomembna. Ker se je sposoben prilagoditi, je odlična družba pri športnih dejavnostih, če bo le zbral dovolj energije.

ON: košarka / ONA: tenis
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: banana

DVOJČKA

Dvojčki so sicer ves čas v gibanju, vendar pa ne premorejo veliko energije za športe, ki zahtevajo vzdržljivost in dobro fizično pripravljenost, saj se hitro naveličajo in zelo hitro obupajo. Primanjkuje jim tudi borbenosti in tekmovalnosti.

ON: tek / ONA: badminton
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: pirini piškoti

RAK

Rak hrepeni po lepem telesu, zato se večkrat ukvarja s športom iz drugih razlogov. Ker je trmast, bo vztrajal, tudi če zraven ne bo užival. Ker so navadno zaprti vase, se jim priporočajo skupinski športi, kjer lahko tudi koga spoznajo.

ON: kajakaštvo / ONA: odbojka na mivki
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: riž

LEV

Lev premore moč in trden temperament, zato vedno pričakuje zmago. Nagnjen je k adrenalinskim športom, ki ga napolnijo z energijo. Tveganje zanj nikakor ne predstavlja težav, ampak izziv. Zanj skupinski športi niso najbolj primerni.

ON: deskanje / ONA: rolanje
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: skuta

DEVICA

Devica je vztrajna in vzdržljiva, zato so zanjo priporočljivi športi, kjer je treba vztrajati. Bolj je preznojena, bolj uživa v različnih dejavnostih. Ker je analitična, jo zagotovo spremljajo najnovejše aparature za spremljanje različnih parametrov med športno dejavnostjo.

ON: skvoš / ONA: kolesarjenje
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: puranje meso

TEHTNICA

Tehtnica je bolj ležerna. Veliko govori in sanjari, kaj vse bi lahko počela, vendar do realizacije na področju konkretnih športnih podvigov redko pride. Potrebuje najnovejšo opremo, saj je rada v trendu, tudi v telovadnici. Ustrezajo ji športi, ki ne zahtevajo pretiranega napora.

ON: namizni tenis / ONA: pohodništvo
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: perutnina

ŠKORPIJON

Škorpijon živi za gibanje in šport. Brez tega si ne predstavlja življenja, saj odvečno energijo enostavno mora sprostiti. Ustrezajo mu adrenalinski vodni športi, pri katerih se poleg tega še zabava s polno paro. Poraz težko prenese, in ko ga doživi, spremeni izraz na obrazu.

ON: Kajtanje / ONA: Potapljaštvo
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: rženi kruh

STRELEC

Strelec je večni otrok, ki se rad zabava, igra in giba. Rad ima adrenalin, vendar ne vedno. Priljubljen je v skupinskih športih, saj je zelo kolegialen, prilagodljiv in neškodljiv. Rad ima razgibavanje in različne borilne veščine.

ON: padalstvo / ONA: aerobika
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: ovseni kosmiči

KOZOROG

Kozorog se v mislih večkrat potepa po gorah in uživa v njihovi lepoti. Zanj vodni in zimski športi niso najbolj ustrezni, bolj uživa v planinarjenju in zavetju gora, kjer najde svoj popolni mir, po katerem ves čas hrepeni.

ON: ribolov / ONA: alpinizem
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: jajca

VODNAR

Vodnar je znamenje, ki najbolj obožuje adrenalin, tako v življenju kot tudi na športnem področju. Bolj je nevarno, bolj je zanj vznemirljivo in privlačno. Varovati se mora poškodb pri športu, saj včasih pretirava in odneha, ko je žal že prepozno.

ON: dvigovanje uteži / ONA: fitnes
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: avokado

RIBI

Nežna ribica uživa v vodnih športih, ki ne zahtevajo preveč naprezanja. Rada ima gibanje, vendar ne stremi k adrenalinu. Z vajami ne pretirava in v šport odlično vključuje tudi tehnike meditacije. Pripravljena je na zmago, vendar ji manjka nekaj moči in prodornosti, zato večkrat ostane v ozadju.

ON: kajtanje / ONA: rafting
ŽIVILO, KI MU DAJE MOČ: grški jogurt