Pogačar na Touru zaslužil več kot pol milijona evrov

Pogačar na Touru zaslužil več kot pol milijona evrov (foto: profimedia) profimedia
21. 9. 2020

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je v Parizu slavil svojo neverjetno zmago na dirki po Franciji. Na največji kolesarski preizkušnji na svetu je osvojil tri majice, obenem pa bo zaslužil daleč največ med vsemi kolesarji, zaradi česar bo zadovoljna tudi njegova ekipa UAE Team Emirates.

Slovenski kolesarski zvezdnik je do 15. etape po podatkih Gracenota in izračunih po pravilniku Toura zbral 35.220 evrov za etapne uvrstitve, prihode na gorske cilje ter nošenje majic. V naslednjih petih etapah pa je po seštevku denarnih nagrad zbral še dodatnih 21.380 evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇸🇮 😃 🤝 🥈 @primozroglic 🥇 @tadejpogacar 💛 📸 A.S.O / @_alexbroadway_ #TDF2020

A post shared by Tour de France™ (@letourdefrance) on

Ob tem je v nedeljo zaradi vožnje v rumeni, pikčasti in beli majici na poti do Elizejskih poljan zaslužil še 10.000 evrov. Tako je 22-letnik samo z etapami na letošnjem Touru zbral 57.700 evrov. Največji del tega zneska so tri etapne zmage v skupni vrednosti 33.000 evrov.

Odšteti je treba dve kazni, ki si ju je med Tourom prislužil zaradi odvrženih smeti zunaj za to določenih območij, s čimer bo seštevek za okoli 372 evrov manjši.

Pogačar je zaradi prvega mesta v skupnem seštevku rumene majice prejel dodatnih 500.000 evrov, za zmagi v razvrstitvi za belo in pikčasto majico pa bo prejel še 20.000 oziroma 25.000 evrov.

Skupaj je torej za fond ekipe UAE Team Emirates 21-letnik zaslužil 602.328 evrov ob prihodu v cilj na Elizejskih poljanah.

Lepe nagrade tudi za Rogliča
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hi there, ups, I have to hold the wheel🙄😁 @letourdefrance @jumbovisma_road #tdf2020 #cyclinglife #cycling #samenwinnen #forourblackandyellow 📸A.S.O./Pauline Ballet

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic) on

Z lepim kupčkom denarja se domov vrača tudi razočarani Primož Roglič, ki je za drugo mesto na 107. Dirki po Franciji dobil 200.000 evrov, za vsak dan v rumeni majici 10.000 evrov, kar nekaj deset tisočakov pa so mu prinesle tudi etapne zmage.