Vabljeni na 4. Istrski kolesarski maraton

Vabljeni na 4. Istrski kolesarski maraton (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
14. 9. 2016 Promocijsko sporočilo

Največji kolesarski dogodek v slovenski Istri bo letos prvič potekal kar tri dni - od 23. do 25. septembra, organizatorji pa pričakujejo več kot 800 rekreativnih kolesarjev.

Za vse okuse in stopnje pripravljenosti

Izbirate lahko med tremi različno zahtevnimi trasami, zato je dogodek primeren za vse okuse in stopnje pripravljenosti.

Dogodek bo spreljal tudi:

  • kronometer, za veliko nagrado Istre
  • Kolesarski festival, ​brezplačni mini maraton za najmlajše in
  • pester animacijski program.

Asfaltne trase potekajo po čudovitem zaledju slovenske Istre. Salinera (17 km) je primerna predvsem za družine, trasi Zavarovalnica Maribor (​51​ km) in ​Hervis (​75​ km) pa za različno pripravljene rekreativce. Najdaljša ima čez 1000 višinskih metrov, zato bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne​, na njej pa bo tudi tekmovanje za Kralja in kraljico Boršta.

Start udeležencev vseh treh tras je ob 10. uri pri Taverni na Pristaniški ulici, kjer je tudi osrednje prizorišče dogodka.

Udeležencem bodo na voljo okrepčila, potujoča servisna delavnica in organizirana rediteljska služba, ki bo poskrbela za ustrezno varnost udeležencev. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev, na nevarnih odsekih pa za ustrezno opozarjanje.

Vsak udeleženec prejme bogato darilno vrečko s praktičnimi izdelki, prav tako pa spominsko medaljo in topel obrok po zaključku tekmovanja.

​Zmagovalci kronometra in tekmovanja na Boršt prejmejo nagrade, posebne nagrade ​pa ​bodo podeljene ​tudi ​ najštevilčnejši skupini in najstarejšemu udeležencu, številnim drugim udeležencem pa bo nagrade dodelil žreb.

Glavna nagrada, ki bo podeljena z žrebom štartnih številk, je kakovostno kolo​, ki ga zagotavlja Hervis​.

Ne spreglejte možno​​st cenejših ​spletnih prijav!

Do ​20​. septembra se na maraton lahko prijavite ​po ugodnejši ceni.

Prijave so možne na spletni strani dogodka www.​istrski-kolesarskimaraton.si, kjer najdete tudi vse ostale podrobnosti o dogodku.