Nemški alpski smučar Felix Neureuther napisal že tretjo otroško knjigo

Nemški alpski smučar Felix Neureuther napisal že tretjo otroško knjigo (foto: Instagram) Instagram
3. 10. 2019

Nemški alpski smučar Felix Neureuther, ki je marca končal kariero, se preizkuša med pisatelji. V teh dneh je izšla že njegova tretja knjiga za otroke. 

V teh dneh je izšla že njegova tretja knjiga za otroke, v kateri eno glavnih vlog igra njegova žena Miriam, ki je tudi soavtorica knjige o zdravi prehrani, ki ima v originalu naslov „Ixi, Mimi und das Zaubermüsli“ ali Ixi, Mimi in čarobni misli.

V knjigi nastopajo tudi karakterji drugih znanih športnikov, kot so nogometaš Bastian Schweinsteiger, njegova žena in teniška igralka Ana Ivanović ter avstrijski alpski smučar Marcel Hirscher. To so seveda vsi Felixovi dobri prijatelji in odlični športniki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ab morgen im Handel!!! Unser neues Herzensprojekt. „Ixi, Mimi und das Zaubermüsli“ Wie immer gehen alle Einnahmen an meine Stiftung! Wir wünschen euch viel Spaß beim Lesen :)

A post shared by Felix Neureuther (@felix_neureuther) on

Knjiga je namenjena spodbujanju k pravilnemu in zdravemu prehranjevanju najmlajših. S tekmovanjem med živalmi skuša Neureuther na igriv način razkriti skrivnost zdrave prehrane kot recepta za uspeh.

Felixeva starša sta bila tudi slavna smučarja Rosi Mittermaier in Christian Neureuther, rodil pa se je v slavnem smučarskem središču Garmisch-Partenkirchenu. Felix in Miram pričakujeta drugega otroka.

L.T.

Preberite še: Zakaj je nehal smučati Marcel Hirscher?  in Kako je na zimo pripravljen Štefan hadalin?