S katerim športom bi se morali ukvarjati glede na vaše astrološko znamenje?

S katerim športom bi se morali ukvarjati glede na vaše astrološko znamenje? (foto: Profimedia) Profimedia
13. 2. 2018

Ste izbrali pravo športno aktivnost glede na vaš horoskop?

Nekateri imamo radi umirjene športne aktivnosti, saj se ob njih počutimo bolj varne, medtem ko drugi ljubijo šport s pridihom tekmovalnosti. Najpomembneje je vsekakor, da počnemo tisto, kar nas veseli, saj bomo na tak način tudi hitreje dosegli cilj.

Poglejte, kateri šport vam je glede na astrološko znamenje pisan na kožo in kateremu bi se morali v velikem loku izogniti.

OVEN

Najbolj primeren šport: borilne veščine, boksanje

Na kožo vam je pisan šport, kjer lahko pokažete svojo moč. Po naravi ste namreč tekmovalni tip osebe; nekdo, ki stremi k pustolovskim situacijam.

Najmanj primeren šport: golf, joga, plavanje in odbojka

Zakaj? Ne marate športov, pri katerih ni "akcije" ali pa so preveč osredotočeni na ekipo. Takšni vas le uspavajo.

BIK

Najbolj primeren šport: dvigovanje uteži, bodybuilding, nogomet

Za vas je pomembno, da se pri tem, kar počnete zabavate – ne glede na to, za kaj gre. Ravno iz tega razloga je dvigovanje uteži za vas odlična izbira, saj vam omogoča, da trdo trenirate in hkrati jeste vso vašo najljubšo hrano.

Prav tako pa imate radi nogomet, pri čemer vam je vseeno, ali gre za tekmovanje ali ne, saj vam je pomembnejše to, da se zabavate.

Najmanj primeren šport: profesionalni športi

Za vas so najmanj primerni tisti, ki vam vzamejo veliko preveč časa. Zato se raje odločite za rekreativne športe.

DVOJČKA

Najbolj primeren šport: odbojka, veslanje, tenis

Radi spoznavate nove ljudi in uživate v življenju. Ne glede na to, ali gre za ekipni šport ali ena-na-ena, vam je pomembno, da ne počnete nečesa, kjer ste popolnoma sami. Za vas so najbolj primerni tisti športi, kjer se lahko družite in ki odgovarjajo vaši prilagodljivosti in hitrosti.

Najmanj primeren šport: tek na smučeh, plavanje

Ne marate športov, kjer ne smete sodelovati z ekipo in biti prijazni s tekmovalci. Želite se zabavati, a hkrati nočete biti izolirani.

RAK

Najbolj primeren šport: joga, športi na prostem (jadranje, vožnja s kajakom)

Kljub temu da raki niste ravno športno orientirani, to ne pomeni, da ga vi ne marate. Lahko ste hkrati energični in mirni. Najbolj vam odgovarja šport, pri katerem se v svoji koži dobro počutite in ste lahko mirni, prav tako pa ste zelo radi v naravi.

Najmanj primeren šport: košarka, nogomet

Ne odgovarjajo vam športi, ki vas preveč obremenjujejo ali od vas zahtevajo agresivnost in hitro odločanje.

LEV

Najbolj primeren šport: profesionalni športi, športi na olimpijski ravni

Zakaj? Od sebe vedno zahtevate in pričakujete, da boste kar se da najboljši. Športi, ki vam dokažejo, da se trdo delo še kako splača, so zato za vas najboljši. V bistvu je vseeno, za katerega se odločite – dokler vam ta omogoča, da ste agresivni in predani.

Poleg tega pa tudi obožujete nagrade, ki jih prinesejo.

Najmanj primeren šport: rekreativni športi, ne-tekmovalni športi

Za vas je najhuje, če drugi ne vidijo vašega dosežka, pa čeprav niste oseba, ki nujno potrebujte potrditev. Ko dobite priložnost, da vplivate na svoje življenje in s tem naredite vtis na druge, to v vas spodbudi željo po še tršem delu. Če v športu ni tekmovalnosti, se ga hitro naveličate.

DEVICA

Najbolj primeren šport: nizko intenzivni rekreativni športi, hoja, fitnes

Pomembna vam je rutina. Želite biti boljši zase, ne za druge. Ne odgovarjajo vam tekmovalni športi, zato imate raje rekreativne in nizko intenzivne. Osredotočeni ste predvsem na zdravje.

Najmanj primeren šport: nogomet, košarka, baseball.

Izogibate se športom, ki zahtevajo tekmovalnost. Raje se osredotočite na to, da premagate svoj lastni rekord. In če slučajno najdete tekmovalni šport, ki vam je všeč, navadno izberete individualnega in ne ekipnega.

TEHTNICA

Najbolj primeren šport: umetnostno drsanje, sabljanje, surfanje, joga, balet

Za vas je pomembno, da se ne glede na to, kateri šport izberete, počutite lepo in dostojanstveno. In to pomeni, da imate radi športe, kjer se lahko lepo oblečete ali pa ga izvajate preprosto zato, ker je čudovit, in ne zato, ker se želite prepotiti.

Prav tako želite prakticirati nekaj, kar zahteva ravnotežje.

Najmanj primeren šport: tisti, ki od vas zahtevajo, da se zelo spotite

Čeprav vas ni strah kakšne kapljice znoja, se raje osredotočite na šport, ki vam bo dal več kot samo to. Radi imate razmerje med delom in igro, a ste se zavoljo športa, ki vam je resnično všeč, pripravljeni temu odpovedati in se mu popolnoma predati.

ŠKORPIJON

Najbolj primeren šport: bodybuilding, potapljanje, plezanje, rafting

Morda niste ravno športno orientirani, a zelo radi izzovete same sebe. Najboljši šport je zato za vas tisti, ki vam predstavlja fizičen izziv, ki ga nimate nikoli dovolj.

Najmanj primeren šport: veslanje, golf, joga

Umirjeni športi so za vas najhujši, saj zahtevajo, da ste na enem mestu. Če se vaš srčni utrip ne zviša in ne čutite adrenalina, potem to ni za vas.

STRELEC

Najbolj primeren šport: nenavadni športi, lokostrelstvo, jahanje

Pri vas je najpomembneje, da se zabavate, zato vam je vseeno, za kateri šport gre. Naj bo ekipni ali individualni, dokler imate ves čas nasmeh na obrazu, je v redu.

Sicer pa imate raje nekoliko bolj nenavadne oziroma edinstvene športe – tiste, s katerimi se ukvarjajo le redki in v katerih bi lahko bili dobri.

Najmanj primeren šport: nogomet, baseball, tek na smučeh

Čeprav se vam ti športi zdijo zabavni, vas pri njih moti to, da se z njimi ukvarjajo že praktično vsi, zato se vam zdi to »brezveze«.

Želite si iti izven cone udobja in dokazati, da niste kot vsi ostali.

KOZOROG

Najbolj primeren šport: hokej, tek, boksanje

Ste predani vsemu, kar počnete v življenju, zato je za vas najprimernejši športi tisti, ki to podpira. Potrebujete športno aktivnost, ki bo od vas zahtevala, da presežete svoje zmogljivosti, se spotite in pokažete vsem okoli sebe, kako ste vzdržljivi.

V bistvu ni športa, ki ga ne bi želeli poskusiti, a nekatere izmed njih raje uporabite za ogrevanje oziroma ohlajanje.

Najmanj primeren šport: joga, pilates, rekreativni športi

Te vrste aktivnosti so bolj primerne takrat, ko je vaš cilj, da se sprostite, sicer pa imate raje šport, ki od vas zahteva fizično zmogljivost.

VODNAR

Najbolj primeren šport: skok s padalom, jadralno padalstvo, jadranje

Za vas je primerno karkoli, kar vas umirja in navdihuje. Čeprav se ekstremnih športov nekoliko bojite, še vedno težite k tistim, ki vas silijo k premikanju meja. Kar pomeni, da tudi, če vas je strah, boste to želeli poskusiti.

Najmanj primeren šport: ekipni športi

Ekipnih športov nimate najraje, saj imate občutek, da ne daste vsega od sebe. Vsekakor vas ne moti, če trenirate s prijateljem, a treniranje v skupini vam bolj ali manj daje občutek izgubljenosti.

Poleg tega pa imate radi, da so stvari po vaše, kar na vaše razočaranje pomeni, da v skupini ne morete biti ravno sebični.

RIBI

Najbolj primeren šport: plavanje, surfanje, jadranje – katerikoli vodni šport

Morda se sliši še preveč očitno, a takšna je resnica. Pri takšnih športih imate občutek, da ste resnično v stiku s samim seboj in ko jih prakticirate, ste popolnoma sproščeni.

Najmanj primeren šport: ekipni športi in športi s strogimi pravili

Šport, ki vam ne dopušča, da počnete točno to, kar si želite, ni za vas. Stroga pravila vam dajejo občutek, da opravljate delo in ne da uživate. V bistvu se lahko poistovetite s katerim koli športom, vendar pa vam mora ta dati občutek, da je to vaša izbira; da bi se zabavali, morate biti glavni oziroma vodja.

Prirejeno po: yourtango.com

Preberite še: