Eden najboljših slovenskih skakalcev končuje svojo kariero

Eden najboljših slovenskih skakalcev končuje svojo kariero (foto: Profimedia | Arhiv metropolitan.si) Profimedia | Arhiv metropolitan.si
4. 10. 2022

Le dober mesec dni pred začetkom nove sezone smučarskih skokov je sporočil, da se poslavlja od aktivnega tekmovanja v smučarskih skokih. 

Za Cenetom Prevcem je najboljša sezona v karieri. V svetovnem pokalu je končal na desetem mestu, odličen četrti pa je bil v posebnem seštevku turneje Raw Air. Zagotovo pa vrhunec pretekle sezone in tudi njegove kariere predstavljajo pretekle zimske olimpijske igre, na katerih je na ekipni tekmi na veliki skakalnici osvojil srebrno medaljo.

A kot je sporočil, bo svoje misli sedaj usmeril v druge cilje. Na skakalnici načrtuje le še zadnji polet kot predskakalec ob koncu sezone v Planici. 

Prednost bo namenil študiju

Šestindvajsetletnik iz Dolenje vasi se je že dlje časa spogledoval s koncem športne poti, med drugim tudi na zaključku minule sezone svetovnega pokala v Planici.

Poleti ni treniral, kaj šele tekmoval, na predstavitvi reprezentanc pa je v Planici obrazložil svojo odločitev. V pogovoru za STA je sicer poudaril, da so mu pri zvezi pustili odprta vrata, toda za nadaljevanje športne poti se ni odločil, pišejo na sportklub.n1info.si.

"Prišel sem do točke, ko mi ostale stvari v življenju predstavljajo večji izziv. Primarno je to dokončanje obeh šol, ki jih imam odprti. To sta fakulteta za elektrotehniko ter visoka šola v Strahinju za upravljanje podeželja in krajine, na kratko rečeno za kmeta," je v svojem slogu pristavil Cene Prevc.

"Samo s šolama se bom najbrž ukvarjal dve leti, da ju opravim. Ko pa bo tega konec, je še ogromno stvari, v katerih se lahko najdem."

"Osebne izzive sem izpolnil. Skoki mi predstavljajo ogromno veselje, a moram priznati, da nisem tako profesionalen športnik, kot so nekateri soborci, ki jim je to življenjska mantra in bodo to počeli na vrhunski ravni, dokler jim bo to dovoljevalo telo. Mene enostavno zanima preveč stvari, da bi lahko toliko let vlagal le v profesionalni šport. Na tej ravni ti to vzame 365 dni na leto," je nadaljeval in za konec namignil, da niti brata Peter ter Domen nista poznala njegove končne odločitve, še piše sportklub.n1info.si.