Veliki test smuči 2013/2014

Veliki test smuči 2013/2014 (foto: Arhiv | Karving magazin) Arhiv | Karving magazin
7. 11. 2013

Največji test smuči na svetu, Worldskitest, je letos potekal med 19. in 22. marcem 2013 na koroškem smučišču Bad Kleinkirchein - St. Oswald. Približno 250 smučarjev, od profesionalnih do rekreativnih, od znanih ljudi iz industrije in trženja do novinarjev, je preizkusilo okoli 200 parov smuči za prihajajočo smučarsko sezono 2013/2014. Na naši spletni strani si lahko v celoti ogledate rezultate testiranja!

Organizator: Gerhard Brüggler
Vodja testa: Franz Klammer

Kategorije:

Posebnosti: gre za slepi test, saj so vse smuči prelepljene s črnim trakom in na vseh nameščene vezi, namenjene izposoji. Pri testu sodeluje neodvisna servisna ekipa WorldSkitest, ki na menjalni postaji, zaprtem delu smučišča, poskrbi za pravilno menjavo smuči in nastavitev vezi.

Način testiranja: udeleženci opravijo testno vožnjo in takoj po njej izpolnijo vprašalnik z ocenami za ravnokar preizkušeni model. Sledi menjava smuči, naslednja testna vožnja in novo ocenjevanje. Da bi bila primerjava čim bolj realna, testno vožnjo in ocenjevanje s prvim in drugim parom smuči opravijo dvakrat.

Merila: na vprašalniku je treba oceniti obnašanje med dolgimi zavoji, obnašanje med kratkimi zavoji, oprijem robnikov, veselje do zavojev in lahkotnost vodenja. Uporabljajo se ocene od 1 do 10, pri čemer je 1 najslabša, 10 pa najboljša ocena.

Kdo vse so bili testni smučarji?

Med približno 250 udeleženci letošnjega WorldSkitesta so bili številni aktivni in nekdanji vrhunski športniki, kot so olimpijska zmagovalka Viktoria Regensburg, olimpijski zmagovalec in trikratni svetovni prvak Stephan Eberharter, olimpijski zmagovalec Fritz Strobl, svetovni prvak Cristoph Innerhofer, šestkratna svetovna prvakinja Erika Hess (poročena Reymond), vrhunski tekmovalci iz avstrijske reprezentance, kot sta Romed Baumann in Matthias Lanzinger, iz švicarske reprezentance Dominique Gisin, deskarka na snegu Liz Kristoferitsch, nekdanji odlični športniki, kot so Bojan Križaj, Günter Mader, Stephan Görgl, Josef Strobl, Christian Mayer, Ernst Riedlsperger, Jure Košir in Rene Mlekuž, pa tudi tekmovalci v smučanju prostega sloga Tine Huber, Dominik Hasibeder, Alois Bickel, Flo Köfer in Paul Klein

Poleg številnih novinarjev iz različnih držav (seveda tudi iz Slovenije) so pri testu sodelovali še direktor agencije Kärnten Werbung Christian Kresse, vodja turizma v Bad Kleinkircheimu Stefan Heinish in mnogi, mnogi drugi.

Ostale povezave: