Veliki Valentino Rossi daroval za malega Krisa z redko mišično boleznijo

Veliki Valentino Rossi daroval za malega Krisa z redko mišično boleznijo (foto: Profimedia) Profimedia
26. 9. 2019

Zadnje dva dni po Sloveniji po vseh družbenih omrežjih poteka velika akcija zbiranja denarja za super draga zdravila za malega Krisa z redko dedno mišično-žilno boleznijo, spinalno mišično atrofijo.

Mali Kris ima namreč le še štiri mesece časa, da ga prejme. Zdravilo stane astronomskih 2,3 milijona evrov, zato se starši obračajo na vse ljudi, da pomagajo Krisu v bitki za življenje.

Zgodba se je zares dotaknila mnogih Slovencev in številni poleg nakazil in pošiljanja SMS sporočil (KRIS5 na 1919) zbirajo denar zanj tudi z dobrodelnimi dražbami - od dražb umetnin, športnih dresov in slaščic do vstopnic za današnji odbojkarski polfinale v Stožicah.

Primorske novice poročajo, da je na pomoč je priskočil tudi slavni dirkač Valentino Rossi, ki ga je kontaktiral Jurček Dolenc, uradni predstavnik fan cluba Valentina Rossija iz Tavullie za Slovenijo.

Ko je Rossi slišal za Krisovo zgodbo je bil takoj pripravljen priskočiti na pomoč. Fan klubu je takoj podaril podpisano kapo, majico, nahrbtnik, šal in še nekaj drugih stvari, ki jih bodo dali na dražbo, izkupiček pa namenili za Krisovo zdravljenje.

Pripravila L. T.