Maščobo na trebuhu izgubljate drugače, kot mislite! (Nasvet osebne trenerke)

Maščobo na trebuhu izgubljate drugače, kot mislite! (Nasvet osebne trenerke) (foto: Profimedia) Profimedia
25. 6. 2023

Znana osebna trenerka je razbila mit in nam zaupala, da trebušnjaki v resnici niso učinkoviti, če se želite znebiti odvečne maščobe.

V Aktivni PODKASTU smo gostili Nušo Gnezda, slovensko osebno trenerko, ki je znana predvsem po vadbah za nosečnice in mamice, sama pa je priznala, da njenim programom sledijo tudi drugi posamezniki.

Nuša je prava zakladnica znanja, slednjega pa na kreativne načine deli tudi na svojih socialnih omrežjih in tako drugim pomaga, da bolje razumejo svoje telo ter temu primerno prilagodijo tudi način življenja.

Pogosto spregovori o tabu temah in razbija znane mite, ki jim mnogi v fitnes svetu še vedno verjamejo.

Z Nušo smo spregovorili o napakah, ki jih ljudje počnemo pri vadbi, o "hitrem hijšanju" ter o pomenu počitka, dotaknili pa smo se tudi njenega osebnega življenja.

Zaupala nam je, kako sama skrbi za kvalitetno življenje, katere vrednote si želi predati na svojega sina ter s katerimi ovirami se je srečevala na svoji karierni poti.

Med drugim pa smo Nušo vprašali, ali bi izpostavila kak mit, ki mu mnogi še vedno verjamejo, čeprav ne drži.

Povedala nam je: "Veliko ljudi meni, da bodo s trebušnjaki izgubili maščobo na trebuhu. A to nikakor ne drži. Z vajami ne moremo določati, na katerem delu telesa bomo najprej izgubljali maščobo. Bi si tudi jaz želela, da bi bilo tako enostavno," se je za konec pošalila.

Po kakšnem ključu pa potem sploh izgubljamo maščobo? "V resnici je to najbolj odvisno od telesa do telesa. Navadno je tako, da bomo na tistem delu, kjer maščobo najprej dobimo, slednjo tudi zadnjo izgubimo," je pojasnila.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: