Borovničev skutni kolač

Borovničev skutni kolač (foto: jahresve) jahresve
16. 8. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Borovnice so čudovite popestritev sočnega kolača s finim piškotnim dnom. Tu je recept za to poletno sladico. 

Borovničev skutni kolač

Za 8 kosov potrebujete

  • 75 g maslenih piškotov
  • 40 g masla
  • 350 g svežega sira
  • 250 g rikote
  • 140 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • sok in naribano lupinico 1 neškropljene limone
  • 2 jajci
  • 1 žlico jedilnega škroba 
  • 250 g borovnic

Priprava

Piškote denite v vrečko za zamrzovanje in jih zdrobite v drobtine. Maslo stopite, ga ohladite in mu primešajte piškotne drobtine. Mešanico porazdelite po dnu tortnega modela (premera 20 cm), jo zatisnite in model postavite v hladilnik. Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140 stopinj).

Z metlico za sneg električnega mešalnika gladko zmešajte sveži sir, rikoto, sladkor, vaniljev sladkor, limonin sok in lupinico. Drugo za drugim primešajte še jajci in škrob. Borovnice oplaknite in jih odcedite na kuhinjskem papirju. 75 g borovnic primešajte kremi in jo porazdelite po piškotnem dnu. Po njem nato potresite še preostalih 75 g borovnic. Kolač približno 75 minut pecite na spodnjem nivoju pečice. Po koncu peke naj se ohladi v modlu. Nato ga za približno 1 uro postavite v hladilnik.

Sirov kolač vzemite iz modla in ga okrasite s preostalimi borovnicami.

Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut + hlajenje 1 ura.

Na kos približno 360 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Preveri še recept za borovničeve palačinke. 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri