Brezglutenska mandljeva čokoladna tortica s sirom cottage

Brezglutenska mandljeva čokoladna tortica s sirom cottage (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
8. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Slastna brezglutenska tortica!

Sestavine:

  • 45 g čokolade
  • 80 g grškega jogurta
  • 70 g sira cottage
  • 2 jajci
  • 3 žlice kokosovega sladkorja
  • 50 g ovsenega mleka
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlička naribane pomarančne lupinice
  • 110 g fine mandljeve moke
  • 1,5 žličke pecilnega praška

Priprava:

Čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici in pustimo, da se malce ohladi. V posodi zmiksamo jajca, sladkor, jogurt, sir, ovseno mleko ter naribano lupinico pomaranče. Mešanici dodamo mandljevo moko, kakav in pecilni prašek in dobro premešamo. Testo napolnimo v 15 cm pekač, ki smo ga predhodno dobro namastili s kokosovim oljem in potresli s kakavom. Pečemo 50 minut na 180 stopinjah Celzija. Pustimo, da se ohladi.

Recept je prispevala Mojca Perdih za spletno stran Malinca (www.malinca.si), kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri