PODLAGA ZA PICO IZ BUČK
ZA 2 DO 3 PICE:
- pribl 1,5 kg bučk
- 100 g trdega sira (čedar, gavda …)
- 70 g moke
- 2 stroka česna
- po 2 žlički posušenega origana in bazilike
- 2 jajci
- pol žličke soli
PRIPRAVA:
Bučke očistite in naribajte, naribajte tudi sir in razžvrkljajte jajca.
V večji skledi zmešajte naribane bučke in 1 žličko soli ter pustite stati približno 15 minut. Nato bučke zavijte v kuhinjsko krpo ali gazo in iz njih iztisnite odvečno tekočino.
Pečico segrejte na 300 stopinj (oz. na najvišjo stopnjo vaše pečice) skupaj s kamnom za peko.
Ožete bučke vrnite v skledo, dodajte sir, moko, strt česen, origano, baziliko, jajca in sol. Temeljito zmešajte, najbolje kar z rokami.
Peki papir položite na nekaj trdnega (da ga boste lahko prenesli v pečico) in po njem razporedite zmes iz bučk, približno 1 cm na debelo. Nato 'testo' prenesite na kamen za peko v pečici in pecite približno 10 minut oz. dokler se testo ne obarva rahlo rjavo.
Testo skupaj s papirjem za peko vzemite iz pečice, obložite z nadevom po želji (paradižnikova omaka, sir, šunka, zelenjava, olive …), vrnite na vroč kamen in specite do konca (od 4 do 5 minut, odvisno od nadeva).
NAMIGI
¤ Če nimate kamna za peko, skupaj s pečico segrejte narobe obrnjen plitek pekač in testo s papirjem za peko položite na vroč pekač.