Bučkine palačinke z omako pistou

2. 9. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bučkine palačinke z omako pistou (foto: Profimedia)
Profimedia

Palačinke malo drugače ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g bučk
  • sol
  • 3 jajca
  • 1 žlico olivnega olja
  • 50 g moke
  • 2 žlici škroba
  • sveže mleti poper
  • olje za cvrenje

Za omako pistou:

  • 50 g bazilike
  • 4 stroke česna 
  • 60 g nastrganega parmezana
  • 1 limono 
  • 200 ml olivnega olja

Priprava:

1. Oplaknite baziliko in jo natrgajte na lističe. Česen olupite in ga drobno sesekljajte skupaj z baziliko. Vse skupaj stresite v skledo, dodajte parmezan in drobno nastrgano limonino lupinico. Postopoma dodajte še olivno olje in stepite gosto omako.

2. Bučke očistite in jih nastrgajte. Stresite jih v cedilo in potresite s soljo. Pustite jih stati 1 uro, da spustijo tekočino. Nato jih oplaknite in iz njih iztisnite čim več tekočine.

3. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite z oljem in 100 ml vode. Moko presejte v skledo, dodajte škrob in rumenjakovo peno. Testo naj počiva 10 minut. Iz beljakov stepite trd sneg. Testu najprej dodajte bučke in nato še sneg beljakov. Maso začinite s soljo in poprom.

4. V večji ponvi segrejte olje. Na nizki temperaturi specite posamezne palačinke (po 2 minuti z vsake strani). Postrezite jih z omako pistou.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ