Če hujšate, v svoj vsakdan obvezno vključite TA napitek!

Če hujšate, v svoj vsakdan obvezno vključite TA napitek! (foto: Profimedia) Profimedia
7. 12. 2022

Kateri napitek je priporočljiv v primeru, ko hujšate?

Ne obstaja čudežnega napitka, ki bi sam od sebe topil maščobo. Če si želite shujšati, je še vedno najboljši recept ustrezna prehrana ter redno gibanje.

Vendar obstajajo določena živila in pijače, ki vam lahko pomagajo pri izgubi odvečnih kilogramov. Če v svojo prehrano denimo vključite živila, ki so bogata z vlakninami, boste s tem podaljšali občutek sitosti, s čimer boste imeli manjšo potrebo po prigrizkih in posledično boste v dnevu zaužili manj hrane. 

Še en odličen trik, ki lahko pomaga pri hujšanju, pa je čaj - predvsem metin čaj.

Že v osnovi čaji vsebujejo veliko antioksidantov, obenem pa so nizkokalorični, zaradi česar so skupaj z vodo odlična pijača v sklopu zdrave prehrane. Dodatna prednost metinega čaja pa je rahlo sladek okus, ki lahko pomaga potešiti željo po sladkem in zavirati apetit.

Po poročanju portala n1info.hr pa metin čaj deluje tudi antivirusno, antibakterijsko in protivnetno. Izkazalo se je celo, da lahko pomaga lajšati prebavne motnje. Pozitivno učinkuje tudi pri težavah s plini, zaradi česar lahko blaži napihnjenost in pripomore k videzu ravnega trebuha.

Obenem metin čaj lahko pripomore k sproščanju mišic in blaži mišične krče, zato je odlična izbira tudi po napornih treningih, ko potrebujete nekaj dodatnega razvajanja.

Vir: n1info.hr