Fritata z mletim mesom in zelenjavo

Fritata z mletim mesom in zelenjavo (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
11. 3. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Fritata je zapečena italijanska omleta z različnimi kombinacijami zelenjave, mesa, klobas, sira, zelišč in začimb.

Za 4 osebe potrebujete

Za mesno mešanico:

  • 400 g mletega mesa (svinjine in govedine)
  • 1 žlico olja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 1 strt strok česna
  • sol
  • poper

Za fritato:

  • 500 g v oblicah skuhanega krompirja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 čebulo
  • 1 rdečo papriko
  • 1 rumeno papriko
  • 80 g črnih oliv brez koščic (obročki)
  • 1 ščepec mletega čilija
  • 4 jajca
  • 2 žlici smetane za kuhanje
Priprava

Mleto meso drobljivo popecite na olju. Primešajte paradižnikovo mezgo in česen. Mešanico začinite s soljo in poprom ter jo na nizki temperaturi približno 12 minut dušite v pokriti posodi. Počakajte, da se ohladi.

Krompir olupite in ga zrežite na rezine. Čebulo olupite, jo narežite na obročke in jih stekleno popražite na 1 žlici olja. Očiščeni papriki brez semen zrežite na tanke rezine in jih dodajte čebuli. Zelenjavo vzemite iz ponve in jo prihranite za pozneje. Na preostanku olja z obeh strani popecite krompir.

Rezine krompirja v slojih zložite v ponev, jih prekrijte z mesom, zelenjavo in olivami ter poprašite z mletim čilijem. Lahno solite in poprajte. Jajca razžvrkljajte s smetano in mešanico prelijte po fritati. Na nizki temperaturi pecite v pokriti ponvi, da jajce zakrkne (približno 10 do 12 minut). Tik pred koncem kuhanja odstranite pokrovko.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri