25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Hitri slivov drobljenec

Hitri slivov drobljenec (foto: Profimedia) Profimedia
20. 9. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Izkoristite sezono sliv.

Za 12 kosov potrebujete:

  • 300 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 125 g masla
  • 150 g drobno mletega sladkorja
  • 1 jajce
  • 100 g sesekljanih orehov
  • 500 g sliv
  • 1 žlico cimetovega sladkorja
  • Sladkor v prahu

Priprava:

1. Presejte moko in pecilni prašek. Dodajte koščke masla in sladkor in z rokami zgnetite mrvice. Dodajte jajci in grobo sesekljane orehe. Ponovno zgnetite mrvice.

2. Pekač (30 x 40 cm) obložite s papirjem za peko. Po njem razporedite polovico mrvic, tako da bo popolnoma prekrile dno.

3. Operite slive, jih prepolovite in odstranite koščice. Po drobljencu razporedite dva sloja sliv (tesno skupaj) in jih prekrijte s preostalimi mrvicami.

4. Pecivo približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa ga potresite s sladkorjem v prahu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri