Hrustljav jabolčni kolač s skutnim nadevom

Hrustljav jabolčni kolač s skutnim nadevom (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
9. 11. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Na koncu kolač lahno potresite s sladkorjem v prahu.

Za približno 10 kosov potrebujete

za testo:

  • 2 jajci
  • 1 vaniljev sladkor
  • 250 g moke
  • 180 g zmehčanega masla
  • 80 g sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • 1 žličko pecilnega praška

za prvi nadev:

  • 1 1/2 medenega kolača (s čokoladno glazuro) ali 150 g nastrganih medenjakov;

za drugi nadev:

  • 2 žlici masla
  • 3 jajca
  • 1 žličko limoninega soka
  • 250 g skute
  • 1 kislo smetano
  • 2–3 žlice sladkorja
  • vaniljev sladkor
  • 2 žlici praška za puding: in še: 4–6 jabolk/sladkor

za tretji nadev:

  • 80 g nastrganih medenjakov
  • marmelado
  • rum
  • pest korint
  • 1 ščepec cimeta

za mrvice:

  • 1 žlico sladkorja
  • 1 žlico moke
  • 2 žlički masla

Priprava

Vse sestavine za testo zmešajte in ga za 3 ure postavite v hladilnik. Nato ga razvaljajte in z njim obložite namaščen in pomokan tortni model. Robove povlecite navzgor. Testo potresite z nastrganimi medenjaki (prvi nadev). Za pripravo drugega nadeva ločite rumenjake od beljakov. Te stepite v trd sneg. Zmešajte še vse druge sestavine za drugi nadev in na koncu primešajte sneg. Drugi nadev porazdelite po medenjakih.

Jabolka olupite, odstranite peščišče in sadeže zrežite na debele rezine. Nekaj časa naj lahno vrejo v vodi s sladkorjem, nato pa jih vzemite ven in porazdelite po drugem nadevu. Zmešajte tretji nadev – naribane medenjake, marmelado, sadje, cimet in rum. Z žličko ga porazdelite po jabolkih in potresite z mrvicami. Pecite pri 180 stopinjah, dokler se narastek ne obarva zlato rjavo.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na kos približno 500 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 54 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: sladica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri