Jabolčna torta z maskarponejem

Jabolčna torta z maskarponejem (foto: Profimedia) Profimedia
23. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Jesensko sladkanje...

Za 12 kosov potrebujete:

Za nadev:

  • 3 jabolka
  • 2 žlici limonovega soka
  • 50 g sladkorja
  • 60 g rozin
  • 100 g maskarponeja

Za testo:

  • 200 g masla 
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 4 jajca 
  • ščepec soli
  • 250 g moke
  • 1 žlico pecilnega praška 
  • 150 g maskarponeja

Priprava:

1 Olupite 2 jabolki, odstranite peščišče, sadeža zrežite na drobne kocke in jih nakapajte z limonovim sokom. V ponvi karamelizirajte sladkor, dodajte jabolka in jih malce podušite. Ponev odstavite, jabolkom dodajte rozine, počakajte, da se ohladijo in nato primešajte maskarpone.

2 Zadnje jabolko zrežite na rezine in odstranite osrednje peščišče. Rezine nakapajte z limonovim sokom in jih postavite stran.

3 Ločite rumenjake od beljakov. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem in rumenjaki. Beljakom dodajte ščepec soli in stepite trd sneg. Nato počasi zmešajte oba dela in dodajte še presejano moko in pecilni prašek. Na koncu vse skupaj vmešajte v maskarpone.

4 Pripravljeno testo dajte v namaščen in pomokan tortni model. Po vrhu razporedite karamelna jabolka, nanje položite rezine jabolk in torto približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Počakajte, da se ohladi v modlu in nato odstranite obod.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri