Jabolčne rezine

Jabolčne rezine (foto: Profimedia) Profimedia
9. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Pecivo za crkljanje...

Za 16 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 450 g moke
  • 120 g sladkorja v prahu
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 2 žlici smetane
  • 200 g kock zmehčanega masla
  • 4 rumenjake
  • lupinico 1 bio limone

Za nadev:

  • 600 g olupljenih in nastrganih jabolk
  • sok 1 limone
  • 20 g vaniljevega sladkorja
  • 1 noževo konico cimeta
  • 190 g grobo sesekljanih orehov

Priprava:

1 Presejte moko, sladkor v prahu in pecilni prašek. Dodajte maslo, rumenjake, limonino lupinico in smetano. Premešajte in zgnetite trdno testo. Odrežite tretjino in jo za 2 uri postavite v zamrzovalnik. Preostalo testo postavite v hladilnik.

2 Zmešajte nastrgana jabolka, limonov sok, vaniljev sladkor, cimet in orehe.

3 Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Ohlajeno testo razvaljajte v pravokotnik in z njim obložite pekač. Po njem razporedite jabolčni nadev.

4 Beljakom dodajte sladkor in iz njih stepite trd sneg. Dodajte približno 1 žlico limonovega soka in škrob. Stepajte, dokler se ne začnejo tvoriti konice. Sneg nato razporedite po jabolčnem nadevu.

5 Zamrznjeno testo grobo nastrgajte in ga potresite po snegu beljakov. Kolač pecite približno 45 minut. Po koncu peke ga potresite s cimetom in zrežite na kvadrate.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri