Jagodni kapkejki

11. 6. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jagodni kapkejki (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Nekaj posebnega, za prijetne urice z najboljšo prijateljico

Za 4 kose potrebujete

  • 30 g marcipana
  • 100 g jagod
  • 120 g zelo zmehčanega masla
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 80 g moke
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • sol
  • 50 g polnomastnega svežega sira

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Marcipan grobo nastrgajte. Oplaknite jagode in jih obrišite. Dve jagodi prihranite za končno okrasitev, preostale pa očistite in jih zrežite na majhne kocke.

Z metlico za sneg kremno zmešajte marcipan, 70 g masla, 40 g sladkorja v prahu in 1 jajce. Posebej zmešajte moko, pecilni prašek in 1 ščepec soli ter mešanico primešajte kremni masi. 40 g jagodnih kock prihranite za kremo, preostale pa osušite in jih vmešajte v kremo.

Vdolbinice modela za mafine obložite s papirnatimi modelčki, jih napolnite s testom in mafine pecite 20 do 25 minut.

Za kremo penasto stepite preostalo maslo in preostal sladkor v prahu. Dodajte še sveži sir. 40 g jagodnih kock pretlačite, jih pogladite skozi cedilo in jih primešajte kremi. Nato jo za 10 minut postavite v hladilnik. Tik pred serviranjem jo dajte v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom, jo nabrizgajte na mafine in jih okrasite s polovičkami jagod.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na kos: približno 490 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Preveri še recept za zelo preprost jagodni tiramisu.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ