Kaneloni s pikantnim mesnim nadevom

10. 3. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kaneloni s pikantnim mesnim nadevom

Segrejte pečico, naj zadiši!

Za 4 osebe potrebujete

• 4 žlice olivnega olja

• 500 g mešanega mletega mesa

• 1 čebulo

• 2 stroka česna

• sol, poper

• 1 žličko posušenega origana

• 200 ml rdečega vina

• 2 žlici masla

• 2 žlici moke

• 500 ml mleka

• nariban muškatni orešček

• 1 pločevinko pelatov (400 g)

• 12–16 kanelonov (kuhanih)

• 4 žlice naribanega pekorina

Priprava

Na vročem olju popecite mleto meso. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter ju popražite. Meso začinite s soljo, poprom in origanom. Prilijte vino in kuhajte približno 20 minut.

Maslo raztopite in na njem zarumenite moko. Med mešanjem prilijte mleko in omako kuhajte 5 minut. Začinite jo s soljo, poprom in muškatom. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).

Pekač za narastke namastite in po njem razporedite pelate. Kanelone napolnite z mesnim nadevom in jih tesno drugega zraven drugega položite v pekač. Prelijte jih z bešamelom, posujte s sirom in v pečici pecite približno 30 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 10 minut.

Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 57 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord