Okusna pregreha: toda ali ste vedeli, kaj prodajalci kebaba po koncu dneva naredijo z mesom? Ne vržejo ga stran, ampak ...

24. 5. 2024
Deli
Okusna pregreha: toda ali ste vedeli, kaj prodajalci kebaba po koncu dneva naredijo z mesom? Ne vržejo ga stran, ampak ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Presenečeni boste, kaj prodajalci kebaba ob koncu dneva naredijo z mesom, ki ga ne prodajo.

Kebab je ena izmed najbolj priljubljenih vrst hitre hrane po vsem svetu. Izvira iz Bližnjega vzhoda, kjer ima dolgo tradicijo in se pripravlja na različne načine.

Profimedia

Ključna sestavina kebaba je meso, običajno goveje, jagnječje ali piščančje, ki se peče na ražnju ali žaru. Meso se nato nareže na tanke rezine in postreže v pita kruhu ali tortilji, skupaj z različnimi svežimi zelenjavami, omakami in začimbami

Ne spreglejte

Njegova priljubljenost izvira iz edinstvene kombinacije okusov, hitre priprave in cenovne dostopnosti. Ne glede na to, ali iščete hitro kosilo ali pozno večerjo, je kebab vedno dobra izbira za ljubitelje okusne in nasitne hrane.

Bodimo iskreni: hitra hrana morda res ni najbolj zdrava izbira, a pogosto je izjemno okusna. Med najbolj priljubljenimi prigrizki te vrste je prav kebab, ki je v Sloveniji že vrsto let priljubljena izbira za malico, tako med mladimi kot starejšimi.

Profimedia

Vendar pa se ob tem poraja vprašanje, ki ste si ga verjetno že zastavili: kaj prodajalci kebaba naredijo z mesom, ki ob koncu dneva ostane na ražnju?

Mnogi bi morda mislili, da meso enostavno konča v smeteh, vendar se večina prodajalcev kebaba za takšno prakso ne odloči. Razumljivo je, da je meso njihov vir zaslužka in metanje stran bi bilo neracionalno. Toda, ali je meso, ki čez noč stoji in čaka na nove stranke, sploh varno za uživanje?

Profimedia

Prodajalci kebaba običajno naslednji dan, ko ponovno vklopijo grelce v posebni napravi za pripravo mesa, s starega kosa mesa najprej odrežejo zgornjo plast in jo zavržejo. Strokovnjaki opozarjajo, da je takšna praksa priporočljiva le naslednji dan, nato pa ne več.

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič