Kvinojina solata s kostanjem in tunino

3. 11. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Kvinoja je starodavna rastlina, ki se je šele v zadnjih časih uspela prebiti na prodajne police, je zelo zdrava in bogata z beljakovinami ter rudninami.

Za 4 osebe potrebujete

• 100 g prosene kaše

• 1 majhna konzerva kakovostne tunine

• 1 bučka

• 100 g kuhanega in olupljenega kostanja

• 5 redkvic

• 1 žlica popraženih sezamovih semen ali pest orehov

• sojina omaka, balzamični kis, oljčno olje

Priprava

Kvinojo skuhamo v vodi (razmerje 1 : 3) in pustimo, da se nekoliko ohladi. Bučko narežemo na kolute in popečemo na žaru, redkvice narežemo. Vse sestavine zmešamo in začinimo po okusu s sojino omako, kisom, soljo in poprom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri