Kvinojina solata s kostanjem in tunino

3. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kvinoja

Kvinoja je starodavna rastlina, ki se je šele v zadnjih časih uspela prebiti na prodajne police, je zelo zdrava in bogata z beljakovinami ter rudninami.

Za 4 osebe potrebujete

• 100 g prosene kaše

• 1 majhna konzerva kakovostne tunine

• 1 bučka

• 100 g kuhanega in olupljenega kostanja

• 5 redkvic

• 1 žlica popraženih sezamovih semen ali pest orehov

• sojina omaka, balzamični kis, oljčno olje

Priprava

Kvinojo skuhamo v vodi (razmerje 1 : 3) in pustimo, da se nekoliko ohladi. Bučko narežemo na kolute in popečemo na žaru, redkvice narežemo. Vse sestavine zmešamo in začinimo po okusu s sojino omako, kisom, soljo in poprom.