Lososov narastek s krompirjem in špinačo

12. 3. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Nekoliko bolj eksotičen narastek, ki vas nebo razočaral.

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 100 g špinače v listih
  • sol
  • 2 stroka česna
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici moke
  • 100 ml belega vina
  • 400 ml juhe
  • 150 g kremnega sirčka
  • 4 žlice naribanega parmezana
  • 2 žlici kisle smetane
  • poper
  • nariban muškatni orešček
  • 1 žlico limoninega soka
  • 600 g lososovih filetov brez kože

Priprava

Krompir operite in ga v vreli vodi kuhajte 20 minut. Nato ga olupite in ohlajenega zrežite na polovice ali četrtine. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Pekač za narastke namastite.

Pripravite špinačo in jo blanširajte. Na cedilu jo prelijte z mrzlo vodo in jo dobro odcedite. Čebulo in česen olupite, sesekljajte in popražite na maslu. Posujte ju z moko, zalijte z vinom in juho ter kuhajte približno 5 minut. Odstavite ter primešajte sirček, parmezan in kislo smetano. Omako začinite s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in limoninim sokom.

Lososa oplaknite, osušite in zrežite na kocke. Skupaj s krompirjem in špinačo jih razporedite po pekaču in vse prelijte z omako. Narastek pecite v pečici približno 25 minut.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 600 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri