25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Makov šarkelj s suhimi slivami

Makov šarkelj s suhimi slivami (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusna makova sladica...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 250 ml smetane
  • 200 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 rumenjake
  • 100 g moke
  • 150 g mletega maka
  • 3 žlice mleka
  • 3 beljake
  • 100 g suhih sliv
  • moko
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Smetano čvrsto stepite s polovico sladkorja in vaniljevega sladkorja. Nato primešajte rumenjake, presejano moko, mak in mleko.

2 Beljakom dodajte preostali sladkor in iz njih stepite trd sneg. Vmešajte ga v testo. Na koncu vmešajte kocke suhih sliv.

3 Testo prelijte v namaščen model za šarklje in ga 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

4 Po peki naj se ohladi v modelu, nato pa ga previdno vzemite ven. Pred serviranjem ga potresite s sladkorjem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri