Michelle Obama pri 57 letih izgleda fantastično! Kaj vse se znajde na njenem jedilniku? (+ nasveti)

Michelle Obama pri 57 letih izgleda fantastično! Kaj vse se znajde na njenem jedilniku? (+ nasveti) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 6. 2021

Nekdanja prva dama Michelle Obama je ves čas v pogonu.

Odvetnica, mama in žena, zagovornica zdrave prehrane in ustanoviteljica kampanje Let's Move!, preko katere otroke izobražujejo o zdravi prehrani in jih spodbujajo h gibanju, je pravzaprav še pospešila.

Še ne tako dolgo nazaj je izdala navdihujočo avtobiografijo Moja zgodba (Becoming) in posnela istoimenski dokumentarni film, soustanovila medijsko podjetje Higher Ground Productions in začela novo kuharsko oddajo za otroke Waffles + Mochi.

Toda kljub tako natrpanemu urniku in stresni karieri, 57-letna Michelle Obama ostaja v fantastični formi in je navdih mnogim ženskam po vsem svetu. Precej očitno je torej, da vse to, o čemer govori, ko gre za zdravo prehrano in gibanje, tudi uresničuje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

Kaj se znajde na dnevnem jedilniku Michelle Obama?

Zajtrk

Ko je imela nekdanja urednica in nutricionistka spletne strani EatingWell Brierley Horton priložnost obedovati z nekdanjo prvo damo, si je Michelle privoščila umešana jajca, puranjo klobaso in grenivko, je povedala za NBC New York.

Vendar ni vedno vse v beljakovinah. Ob posebnih priložnostih si rada za zajtrk privošči zdrob in vaflje.

Kosilo

Še en obrok z veliko beljakovinami – puranji čili. Z veliko zelenjave. Kot je zaupala reviji People, je to njeno najljubše kosilo.

Michelle je sicer velika ljubiteljica svežega sadja in zelenjave, vendar si zna tudi privoščiti.

Ko so jo pri reviji Everyday Health vprašali, katera je njena največja pregreha, je povedala, da je to zagotovo pomfrit.

»Obožujem ga. In ni me strah govoriti o tem. Pomembno je, da se zavemo, da pri zdravem prehranjevanju ne gre za vse ali nič.«

»Pri izbiri zdrave prehrane ne gre za prikrajšanost, temveč za uravnoteženost. Gre za zmernost,« rada poudari Michelle.

Kar pove tudi svojim otrokom. »Dokler skrbite, da si pri vsakem obroku privoščite sadje in zelenjavo, je povsem v redu, če si na vsake toliko časa privoščite pico ali sladoled. Problem je, ko te razvade postanejo navada.«

Prigrizki

Iz kratkega filma Snackpocalypse Profimedia

Iz kratkega filma Snackpocalypse

V oddaji z Rachael Ray je Obama delila svoje štiri najljubše prigrizke:

  • oreščki,
  • zelenjava in humus,
  • ezekiel toast (poseben kruh, pripravljen iz različnih polnovrednih žit in stročnic) z mandljevim maslom in
  • sok.

Večerja

Pečen piščanec in morska hrana sta večerji, ki se pogosto znajdeta na mizi družine Obama. Ponavadi s prilogo, kot je pečen sladek krompir, kuskus ali riž ter na sopari kuhan brokoli in grah.

No, Michelle Obama menda obožuje tudi pico, zato jo pripravi vsaj enkrat na teden. »Skoraj vsak petek si privoščim zelenjavno pico s polnozrnatim testom,« je povedala za thehill.com

Michelle Obama pa ni pomembno le to, kaj se znajde na krožniku, temveč tudi to, s kom pripravlja in deli vse te obroke.

»Večerja je čas, v katerem vsi uživamo, in starši tako lahko spremljamo tudi to, kaj naši otroci jedo. Je tudi priložnost, da se pogovorimo o vzponih in padcih dneva in se povežemo kot družina.«

In kot še dodaja, je to lahko čas, ko lahko poskrbimo, da smo vsi bolj zdravi, pa naj gre za prehrano ali odnose.

Bistvo

Michelle Obama je zagovornica zdrave prehrane, kar tudi sama prakticira. Njeni obroki so bogati z beljakovinami, zelenjavo in sadjem, tudi polnovredni in mlečni izdelki so na jedilniku. A si dovoli tudi uživati in ko si resnično zaželi pico, si privošči pico. Kot je omenila v enem izmed intervjujev, gre za zmernost in uravnoteženost.

Preverite še: