Paradižnikova solata

21. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Paradižnikova solata (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Poln mediteranski okus dosežete s pestom

Za 4 osebe potrebujete

  • 3 žlice pinjol
  • 50 g parmezana
  • 50 g pekorina
  • 3 stroke česna
  • 2 šopka bazilike
  • 100 g oljčnega olja
  • 500 g rumenih in rdečih češnjevih paradižnikov
  • 300 g majhnih kroglic mocarele
  • 1 rdečo čebulo
  • sol, poper
  • 3 žlice balzamičnega kisa

Priprava

Pinjole približno 6 minut pražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe ter nato počakajte, da se ohladijo. Naribajte parmezan in pekorino. Česen olupite in ga sesekljajte. Potrgajte lističe bazilike. V električnem mešalniku sesekljajte pinjole, oba sira, česen in baziliko. Primešajte še oljčno olje.

Češnjeve paradižnike oplaknite, jih odcedite na kuhinjskem papirju in jih prepolovite. Odcedite tudi mocarelo. Čebulo olupite in jo zrežite na trakove. Zmešajte paradižnike, mocarelo in čebulo ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Nakapajte z balzamičnim kisom in pestom.

Čas priprave: 30 minut.

Na osebo: približno 630 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 55 g, ogljikovi hidrati: 7 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord