Piščančja nabodala z bučkami in tzatzikijem

Piščančja nabodala z bučkami in tzatzikijem (foto: Profimedia) Profimedia
4. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Preprosto fantastična jed!

Za 4 osebe potrebujete:

Za meso:

  • 600 g piščančjih prsi (brez kože)
  • morsko sol in sveže mleti črni poper
  • sok ½ limone
  • olivno olje
  • 6 vejic timijana (drobno sesekljanih)
  • 1 rdečo papriko
  • 2 rdeči čebuli
  • 200 g bučk

Za tzatziki:

  •  150 g kumare
  • 400 g grškega jogurta
  • 1 strok česna
  • 5 vejic koprca (sesekljanega) 
  • 1 žlico olivnega olja

Priprava:

1 Piščančje meso zrežite na kocke in jih začinite s soljo in poprom. Dodajte timijan, limonov sok in malce olivnega olja. Pretresite in vse skupaj za 1 uro postavite v hladilnik. Papriko očistite, čebuli pa olupite. Vse skupaj zrežite na približno enako velike koščke, kot je piščanec. Oprano bučko zrežite na rezine.

2 Pečico segrejte na 220 stopinj. Sestavine izmenjaje nataknite na 4 nabodala in ne preveč skupaj, ker se drugače ne bo dobro speklo. Nabodala položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pecite 20 minut. Med peko jih obrnite vsaki 2 minuti.

3 V tem času olupite kumaro in jo po dolgem prepolovite. Z žličko odstranite semena in kumaro drobno nastrgajte. Primešajte jogurt, strt česen, sesekljan koprc in olivno olje. Začinite s soljo in poprom ter dobro premešajte. Postrezite z nabodali in francosko štruco.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri