Piščančja nabodala z rdečo kvinojo in avokadom

Piščančja nabodala z rdečo kvinojo in avokadom (foto: Profimedia) Profimedia
14. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Uravnotežen obrok...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g piščančjih stegen brez kosti
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • ½ žličke strtega čilija
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • 2 stroka česna
  • 1 žlico rjavega sladkorja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici limetinega soka

Za kvinojo:

  • 180 g rdeče kvinoje
  • 400 ml zelenjavne juhe
  • 50 g mlade špinače
  • 4 vejice koriandra

Za polivko:

  • 60 ml rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici medu
  • 60 ml olja
  • sok 1 limete
  • 1 žličko strtega origana
  • 2 stroka iztisnjenega česna
  • ščepec soli
  • ½ žličke drobno nastrgane limetine lupinice
  • ½ žličke strtega popra

In še:

  • 1 avokado
  • limetin sok

Priprava:

1 Meso zrežite na majhne koščke, jih stresite v skledo in mu primešajte sol, poper, orientalsko kumino, čili, mleto sladko papriko, iztisnjen česen, sladkor, olje in limetin sok. Nato ga za 60 minut postavite v hladilnik.

2 Koščke mesa nabodite na nabodala, jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

3 V tem času kvinojo nekajkrat oplaknite pod vročo vodo, prilijte juho, kozico pokrijte in kvinojo kuhajte približno 15 minut. Špinačo oplaknite pod hladno vodo in jo odcedite.

4 Zmešajte vse sestavine za polivko in z njo glede na svoj okus začinite kvinojo. Premešajte. Na koncu dodajte špinačo in koriandrove lističe. Avokado prepolovite, ga izdolbite, zrežite na rezine in jih nakapajte z limetinim sokom. Pečena nabodala razporedite po krožnikih, jih nakapajte z omako in postrezite s kvinojo in avokadom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri