Piščančje prsi z zeliščnim maslom

Piščančje prsi z zeliščnim maslom (foto: Profimedia) Profimedia
22. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zeliščno maslo kot okusen dodatek k belemu mesu ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g fileja piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 žlice olivnega olja
  • 150 g zmehčanega masla
  • lupinico 1 bio pomaranče
  • 1 žlico sesekljane bazilike in peteršilja
  • 1 žlico dijonske gorčice

Priprava:

1 Oplaknite in osušite meso. Zrežite ga na tanke rezine. Premažite jih z olivnim oljem in natrite s soljo in poprom. Meso nato za 30 minut postavite v hladilnik.

2 V skledi penasto stepite zmehčano maslo, pomarančno lupinico, dijonsko gorčico in zelišča.

3 Segrejte žar. Na njem z obeh strani zlato popecite rezine mesa. Postrezite jih z zeliščnim maslom, svežimi zelišči in pečenimi paprikami.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri